Kayseri'de hain saldırı

Kayseri'de çarşı iznine çıkan silahsız ve sivil kıyafetli askerleri taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 asker yaralandı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 18.12.2016 10:34:00 0
Kayseri

Kayseri'de dün 1’inci Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan komando er ve erbaşları hyedef alan terör saldırısı gerçekleşti. Sabah saat 08.45 sıralarında gerçekleşen saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 asker de yaralandı. 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Başsavcıvekili Mustafa Arslantürk nezaretinde 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada 7 kişinin gözaltına alındığını 5 kişinin de arandığını söyledi. Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Arslantürk ise yaptığı açıklamada 8 kişinin daha gözaltına alındığını belirtti. RTÜK, Başbakanlık tarafından saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Teröristin pkk’lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü pkk’da ‘Çektar’ ve ‘Botan’ kod adlarını kullanan teröristin bağlantıları ortaya çıkarılıyor.

VALİ'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, yaptığı açıklamada, “Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Bomba yüklü bir aracı hainler, halk otobüsünün geçişi sırasında patlattılar. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayla ilgili yayın yasağı vardır. Herkesin buna uymasını bekliyoruz. Avrupa’da bir olay olduğu zaman buna uyuluyor, görüntü kirliliği olmuyor. Biz de buna uyalım” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), şu açıklamayı yaptı: “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”