Samimiyetsiz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Subay Lojmanları karşısındaki parka Şehit Ömer Halisdemir'in adının verilmesi ve buraya şehidin

GÜNDEM 15.12.2016 21:12:00 0
Samimiyetsiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin Şehit Ömer Halisdemir heykeli üzerinden yaptığı eleştirilere cevap verdi.

 

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

 

Şehit Ömer Halisdemir’in adının, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında gerek CHP, gerek MHP, gerekse AK Partili tüm meclis üyelerinin oyları ile Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde yeni düzenlenen parka verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “15 Temmuz gecesinde kahramanca canını veren şehidimiz Ömer Halisdemir’in adı parka oy birliği ile alınan karar neticesinde verilmiştir. Aynı parka belediyemiz tarafından yaptırılan şehidimizin heykeli de monte edilmiştir. Böylece Şehidimizin adı Çerkezköy’ümüzde sonsuza kadar yaşatılması amaçlanmıştır” dedi.

 

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER

 

Bu zamana kadar şehitler üzerinden siyaset yapmamaya özen gösterdiğini belirten Başkan Vahap Akay, “15 Temmuz’da ve şanlı tarihimizin her anında bu topraklar için canını korkmadan feda ederek şehit olan vatandaşımıza, askerimize, polisimize, olan saygımızdan bu konuları siyasi söylem hesabı içerisine sokmamaya çalıştık. Bu anlayış içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ancak maalesef bu yaşananları siyaset malzemesi yapmayı kendilerine alışkanlık haline getirenler anlamıyorlar. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın hafızalarında ve yerel gazete arşivlerinde geçmişte 15 Temmuz’un bu topraklarda yaşanmasına sebep olan Fethullah Gülen adlı kahpenin ÇESİAD adlı derneklerinin önde gelen destekçisi ve savunucularının bugün konuşmaya çalışanlar olduklarını görmektedirler” diye konuştu.

 

KENDİ TARİHLERİ İLE HELALLEŞEMEDİLER

 

Akay şöyle devam etti: “Çerkezköylüler, kendi tarihi ile yüzleşemeyip helalleşemeyenlerin samimiyetsiz olduklarının farkındadır. Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatı ile dünden bugüne anlayışımızda bu toprakların tarihine, bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimize, askerimize ve polisimize kayıtsız saygı ve şükran vardır. Bu saygı ve şükran hiçbir açılım, hiçbir siyasi konjonktür ve siyasi rüzgarların dışında; taşına, toprağına, Türk Bayrağına, Türk Milletine ve bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şartsız bağlılıkla devam edecektir. Yaşadığımız zor ve sıkıntılı dönemlerde bu milletin birlik ve beraberliği için iktidarı ve muhalefeti ile her an oluşan birlikteliğin sonsuza kadar var olmasını diliyorum. Tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum.”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ