Candan Yüceer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2017 yılı bütçesini değerlendirdi. Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı

GÜNDEM 15.12.2016 20:59:00 0
Candan Yüceer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

BAKAN’DAN BEKLENTİMİZ KADIN HAKLARINI SAVUNMASIDIR

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuşmasına, İstanbul’da şehit olan polis ve yurttaşları anarak başladı. Konuşmasının devamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın 65'inci Hükümet kurulduktan sonra, Genel Kurul’da ilk sözünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Adam gibi ölmek, madam gibi ölmek" lafını hararetle savunmak için olduğunu ifade eden Candan Yüceer, “ Biliyoruz ki, iktidarıyla, muhalefetiyle Parlamentodaki tüm gruplar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına pozitif ayrımcılık uygularlar; Sayın Bakanı erkek egemen Kabinenin içinde ayrı bir yere koyarlar; bu alandaki sorunların çözümü için samimiyetle mücadele ettiğine, katkı verdiğine inanmak isterler. Toplumun, Parlamentonun ve özellikle bu ülke kadınlarının Sayın Bakandan beklentisi, Cumhurbaşkanının ayrımcı ifadelerine sahip çıkması değil, kadın haklarını savunmasıdır” dedi.

 

KADINLAR TERCİHLERİNDE ÖZGÜRDÜR

 

Yüceer konuşmasında “ Beklenti, Binali Yıldırım'ın, şort giydiği için saldırıya uğrayan, şiddete uğrayan bir kadının uğradığı şiddetle ilişkili olarak, saldırganı kastederek "mırıldanabilir" sözüne karşı "Hayır, isteyen dilediği gibi giyinebilir, kadınlar tercihlerinde özgürdür ve kimse de mırıldanamaz, homurdanamaz, saldıramaz." demesidir. Beklenti, Manisa'da saldırıya uğrayan hamile kadının "Her yerim kapalıydı." açıklaması yapmak zorunda kalmasını engellemektir. Şiddet mağduru bir kadının böyle bir açıklama yapmak zorunda hissetmesinin utancı sizlere aittir. Aladağ'da 11 kız çocuğu göz göre göre katlediliyorken yalnızca başsağlığı dilemekle, "Acımız çok büyük." demekle olmuyor. Beklenti, bu canlar yitirilmeden, iş işten geçmeden "Biz bu çocukları yanlış ellere emanet ediyoruz, bu yanlışlığı ortadan kaldıralım. Bu sorumluluk bize aittir." denmesidir. Beklenti, çocukken zorla evlendirilen, istismar edilen, sokağa, uyuşturucuya, çalışma hayatına itilen çocuklara sahip çıkılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gökhan TEKER