Kırklareli zehir solumak istemiyor

Kırklareli Vize'de kurulması planlanan termik santral yapılan eylemle protesto edildi. Kırklareli Kent Konseyi Başkanlığı öncülüğünde Kültür Anıt Park'ta toplanan grup çevreci, "Termik s

GÜNDEM 14.12.2016 19:15:00 0
Kırklareli zehir solumak istemiyor

AYÇİÇEKLERİNİN ÜZERİNE ASİT YAĞACAK

 

Grup adına açıklama yapan Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Aysel Tan, 1/100 bin ve 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planlarının değiştirilmesi ile Trakya bölgesine termik santral yapılmasının önünün açılacağını belirtti ve, “Vize’de yapılacak termik santrali istemiyoruz. Termik santralin kurulması durumunda Trakya, Marmara ve İstanbul’un kömür partiküllerine maruz kalacak. Trakya’nın tarım alanlarındaki buğday ve ayçiçeklerinin üzerine asit yağmurları yağacak.” dedi.
 

İNSANLAR YENİ HASTALIK TEHDİDİ ALTINDA OLACAK

 

Termik santral yüzünden hububatların da telef olacağını söyleyen Aysel Tan, “Trakya, İstanbul ve Marmara bölgesinde yaşayan insanlar hastalık ve yeni virüslerin tehdidi ile karşı karşıya kalacak. Kömürlü termik santralin kurulacağı Vize enerji üretim alanı olarak ilan edilen alanda yürürlükteki 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı, “tarımsal niteliği birinci öncelikli korunacak alan tarımsal niteliği sınırlı alan, orman alanı, yer altı suları beslenme alanı kapsamında bulunması” demek. Trakya halkının gözünün içine baka baka cinayet işlenmesi demek. Trakya’da termik santrale karşıyız ve santralin yapılmaması için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. Termik santrale karşı yapılan protestoda bir diğer konuşmayı yapan Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Aydın Karakoç da başlatılan imza kampanyasına destek veren herkese teşekkür etti.

 

7 BİN İMZA TOPLANDI

 

Çevresi grup konuşmaların ardından, 1/100 bin ve 1/25 bin ölçekli planların değiştirilmemesi ve termik santralin kurulmaması için toplanan yaklaşık 7 bin imzalı dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN