Öğrenciler caz müziğiyle buluştu

Edirne'de, "Deniz Yıldızı" projesi kapsamında "The Cold Vibes" grubu üyeleri, Roman öğrencilere caz eğitimi verdi. Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneğince yür

GÜNDEM 13.12.2016 20:31:00 0
Öğrenciler caz müziğiyle buluştu

TÜRKİYE’DE CAZA İLGİ ARTIYOR

 

Dernekteki eğitimin uygulamalı kısmında Roman öğrenciler, vibrafon ve kontrbasla icra edilen caz eserlere klarnetle eşlik etti. Tutuğ, yaptığı açıklamada, Türkiye'de caza ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Eğitim kapsamında çocuklarla bir araya geldiklerini anlatan Tutuğ,  "Onlara her şeyin en iyisini sunmak için elimizden geleni yaptık. Müzik eğitimi de küçük yaşlarda kazanılırsa ileride eğitimi alındığında daha iyi işler ortaya çıkabiliyor. Çaldığımız caz eserlere klarnetle eşlik ettiler." diye konuştu. Klarnetin caz eserlerde çokça kullanılan bir enstrüman olduğuna işaret eden Tutuğ, "Özellikle 1920 ve 1930'larda çok sık kullanılan bir enstrüman. Her ne kadar klasik Batı müziğinden caza geçmiş olsa da klarnet ya da basklarnet, hala günümüzde birçok caz orkestrasında ve caz gurubunda solist enstrümandır." dedi.

 

ROMANLAR HER DALDA MÜZİK YAPABİLİR

 

Dernek Başkanı Çetin Örs de proje kapsamında öğrencilere her hafta bir rol modelin ders verdiğini, yaşam hikayesini anlattığını belirtti. Çocuklara sunulan eğitimlerin okul derslerinin yanı sıra hayatın içerisinden olduğunu aktaran Örs, "Bugünkü eğitim caz üzerineydi. Burada Romanların sadece oyun havası ve benzeri müzikler değil her daldan müzik yapabileceğini gösterdik." sözlerine yer verdi.

 

Marmara Haber