İçimiz kan ağlıyor

10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası yaşanan terör saldırısında 37'si polis 7'si sivil 44 vatandaşımız ?

GÜNDEM 12.12.2016 20:47:00 0
İçimiz kan ağlıyor

Hain terör saldırısını kınamak için Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi. Olumsuz hava şartlarına rağmen katılığımın yoğun olduğu basın açıklamasına siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

FARKLI KÜLTÜRLERİ ZENGİNLİK OLARAK GÖRDÜK

 

Alçakça ve hunharca gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetlediğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakâr polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Pomak gibi  farklı etnik unsurlardan oluşan ve bu coğrafyayı paylaşan bizler tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler, farklı kültürlerden oluşumuzu ayrıştırıcı değil aksine birleştirici bir zenginlik olarak görmüşüzdür” dedi.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 

Baysan konuşmasını, “Devletimizin ve milletimizin bölünmesini, dağılmasını amaçlayan bu şerefsizler akıttıkları kanda boğulacaktır. Görevleri başında olan polisimize, askerimize ve tüm güvenlik güçlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, vatanı ve milleti için canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene" diyerek bitirdi. Tüm katılımcılara teşekkür eden Baysan, daha sonra çevik kuvvet mensuplarının yanına giderek acılarını paylaştığını belirtti ve başsağlığı dileklerini iletti.  Öte yandan basın açıklamasına katılan vatandaşlar sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar.

 

CHP ÇORLU GENÇLİK KOLLARI’NDAN TAZİYE ZİYARETİ

 

İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısının ardından tüm Türkiye yasa boğulurken, CHP Çorlu Gençlik Kolları da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne taziye ziyaretinde bulundu. İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe tarafından karşılanan gençler adına konuşan Başkan Aktaş; "Türk Polis Teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Bu ülkede böyle kahraman evlatlarımız şehit olurken üzülmemek elde değil. Milletimiz sağduyu ve soğukkanlılıkla teröre prim vermeyecektir” ifadelerini kullandı. Ziyaretlerinden dolayı gençlere teşekkür eden İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe de "Milletimiz bu kara günlerin üstesinden gelecektir. Yaşanan olaylar milletimizin birliğini daha da güçlendirmektedir. Çorlu halkının duyarlı tavrı, sizlerin buraya gelmeniz bizim için çok önemlidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun" dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEME GAYRETİNDELER

 

Yaşanan terör saldırısını kınayan bir diğer açıklama da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndan geldi. İlçe Teşkilatı adına açıklamayı yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Yüreğimiz yanıyor, ancak acımızı yüreğimize gömeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim edeceğiz. Binlerce yıllık tarihi kahramanlıklarla dolu coğrafyamız zorlu bir süreçten geçiyor. İçeride ve dışarıda devletimizin bekası, ülkemizin birliğini istemeyenler işbirlikçileriyle birlikte hain saldırıları Türkiye’yi kaosa sürükleme gayretindeler. 15 Temmuz’da bu milleti milletin silahlarıyla haince durdurmaya çalışanlar; milletimize diz çöktürmeye çalıştılar. Yüreğimiz yanıyor ancak acımızı yüreğimize gömeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi daim edeceğiz. Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk yolunda çeviremeyeceklerdir” diye konuştu.

 

ÜLKÜ OCAKLARI ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

 

Çerkezköy Ülkü Ocakları ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı da, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısını kınamak için önceki akşam saat 19.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Grup, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Ardından İstikal Marşı okundu.  A aralarında Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in de bulunduğu vatandaşlar, Gazi Polis Karakolu’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.  Burada Emniyet Teşkilatı’na başsağlığı dilendi ve hain saldırıların son bulması temenni edildi. Ahmet Aydeniz ve Tuncay Aktuğ daha sonra partililerle birlikte, Çerkezköy Ülkü Ocakları’na gelerek, terör saldırısında şehit olan polis ve sivil vatandaşkar için kuran okuttu.

 

“POLİSİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Edirne Belediye Binası’na Türk Polis Teşkilatı’nın amblemlerini ve ‘Polisimizin Yanındayız’ afişini astıran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Edirne halkı adına tüm Türkiye’ye seslenerek, tüm resmi kurum ve kuruluşları, özel işletmeleri iş yerlerinin önüne Türk Polisi’ne destek mesajları içeren afişler asmaya davet etti. Gürkan, Türk Polisi’ni hedef alarak gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan polislerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, Türkiye’nin terör anlamında çok zor günlerden geçtiğini söyledi. Gürkan, “Yıllardır uğraştığımız bir pkk terörü var. Son dönemde uğraştığımız bir FETÖ/PYD belası var. Ülkemizin güneydoğusunda bir savaş; O savaşta Suriye’deki IŞID ile ordumuz savaşıyor. Maalesef terör örgütü artık bu memleketin bekası için gözünü kırpmadan canını veren askerlerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı hedef alıyor. Özelikle son yapılan saldırı, doğrudan polisimizi hedef aldı” dedi.

Marmara Haber