Çorlu şehitler için sokaktaydı

Geçtiğimiz Pazar günü Beşiktaş'ta düzenlenen hain terör saldırısını kınamak için Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı Çorlu

GÜNDEM 12.12.2016 20:28:00 0
Çorlu şehitler için sokaktaydı

YILLARCA FARKLI KÜLTÜRLERLE İÇ İÇE YAŞADIK

 

10 Aralık 2016 Cumartesi günü Beşiktaş-Bursaspor futbol müsabakası akabinde Beşiktaş'ta gerçekleştirilen elim terör saldırısını lanetlemek adına gerçekleştirilen basın açıklamasında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan bir konuşma gerçekleştirdi. Baysan konuşmasında, “Başkan Baysan yapmış olduğu konuşmasında; "İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 22.30 sularında, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakâr polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Pomak gibi  farklı etnik unsurlardan oluşan ve bu coğrafyayı paylaşan bizler tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler, farklı kültürlerden oluşumuzu ayrıştırıcı değil aksine birleştirici bir zenginlik olarak görmüşüzdür.” Dedi.

 

ASLA KABUĞUMUZA ÇEKİLMEYECEĞİZ

 

Ünal Baysan, milli birlik ve bütünlüğü, kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan terör saldırıları sonrasında insanların kabuğuna çekilmesinin asla mümkün olmadığunı belirt ve “Ülke ve millet olarak, yüz yıllardan beridir 1071 Malazgirt Zaferi’nden başlayarak Anadolu’yu yurt tutan yüce Türk milletinin ve kurmuş olduğu Türk devletlerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, bu ve bunun gibi saldırılarla ve hainliklerle karşılaşacağını bilmekle birlikte, yapılan terör saldırılarının ve kaos ortamı yaratma algısının önünde, bizler göğsümüzü siper ederek duracağımızın bilinmesini istiyoruz. “ dedi.

 

“TERÖRE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE LANET OLSUN”

 

Başkan Baysan konuşmasında, “Tarihimizden aldığımız misyonu, bizden sonraki nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya, ülkemizin huzur ortamını arttırmaya yönelik her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye’nin ve Türk milletinin sonsuza kadar ismini şanla şerefle taşıyacağına canı gönülden inanıyoruz. Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni Kuva-i Milliye ruhuyla kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin yüksek maneviyatıyla bu hain örgütlerin eylemlerine karşı gereken en ağır cevabın verilmesini arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Terör örgütlerine ve işbirlikçilerine lanet olsun. Devletimizin ve milletimizin bölünmesini, dağılmasını amaçlayan bu şerefsizler akıttıkları kanda boğulacaktır. Görevleri başında olan polisimize, askerimize ve tüm güvenlik güçlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, vatanı ve milleti için canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene" dedi.

 

BAYSAN POLİSLERE BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

 

Konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkürler eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, basın açıklamasının bitiminde çevik kuvvet mensuplarının yanına giderek acılarını paylaştığını belirtti ve başsağlığı dileklerini iletti.  Öte yandan basın açıklamasına katılan vatandaşlar sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar.