Selimiye'de Mevlid Kandili coşkusu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Edirne'deki tarihi Selimiye Camii'nde Mevlid Kandili coşkusu yaşandı. Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı

GÜNDEM 12.12.2016 20:19:00 0
Selimiye

CAMİYE ZİYARETÇİ AKINI

 

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve güzel ilahileri dinledi.

 

ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNULDU

 

Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlid Kandili gecesinde, yeni evlenen bir çift de gelinlik ve damatlıklarıyla Selimiye Camii’ne gelerek, dua etti. Genç çift, tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak, hem kendi aileleri hem de tüm inananlar için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Mevlid Kandili’nde Selimiye’de vatandaşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ak Parti Gençlik Kolları ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.