Çerkezköy'de 2 asker kaçağı yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü önceki gece 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı "Huzur Operasyonu" gerçekleştirdi. Ülke genelinde 40 bin polis memurunun katıldığı Huzur Operasyonu kapsamında ÇerkezkÃ

GÜNDEM 11.12.2016 21:21:00 0
Çerkezköy

BİN 906 NOKTAYA BASKIN YAPILDI

 

Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde yapılan Huzur Operasyonlarını, Emniyet Genel Müdürlüğü koordine etti. Operasyonlarda 5 bin 863’ü Deniz ve Havacılık olmak üzere aralarında Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele ekiplerinin de yer aldığı toplam 40 bin 507 personel görev aldı. Huzur operasyonlarında 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpekten de faydalanıldı. Huzur operasyonlarına katılan polisler öncelikle şehir giriş ve çıkışlarını kapattı. Daha sonra kent merkezlerinde önceden tespit edilen toplam bin 906 noktaya baskın yapıldı. Şüpheli şahıs ve araçlarda arama yapıldı. Kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması gerçekleştirildi.

 

2 ASKER KAÇAĞI YAKALANDI

 

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen "Huzur Operasyonu” çerçevesinde Çerkezköy’de ise 50 polis memuru görev aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 81 il ve ilçelerde olduğu gibi önceden belirlenen adreslere baskın yaptı. saat 20.00'da başlatılan operasyonlarda 2 bin kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Çok sayıda araç ve iş yerinde arama gerçekleştirildi. Huzur Operasyonu kapsamında kapalı alanda sigara içenlere idari para cezası kesildi. 500’e yakın vatandaşın GBT sorgusunun yapıldığı Çerkezköy’deki Huzur Operasyonu’nda hakkında arama kararı bulunan 4 şahıs ve 2 de asker kaçağı yakalandı.

 

Haber / Gökhan TEKER