Köprülü gurbetçilerin sesi oldu

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, TBMM Genel Kurulu'nda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2017 bütçesi üzerinde CHP grubu adÄ?

GÜNDEM 7.12.2016 19:32:00 0
Köprülü gurbetçilerin sesi oldu

ÇALIŞMALAR TEK MERKEZDE TOPLANMALI

 

Emre Köprülü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada“Eylemlerimiz de bugünden yarına değişmeyecek şekilde tutarlı olmadığı sürece bilinmelidir ki bunun ülkemizdeki sonuçları ne kadar fazla hissediliyorsa bundan çok daha katbekat fazlasını da yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, soydaşlarımız, akraba topluluklarımız hissetmektedir. Soydaşların ve akraba topluluklarına dönük çalışmaları tek merkezde toplamak, geliştirmek, koordine etmek ve sorunları gidermek amacıyla kurulan kurumun asıl işlevini yerine getirmemektedir.” dedi.

 

“İSLAMOFOBİYLE MÜCADELEYİ NASIL YAPACAĞIZ?”

 

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, soydaş ve akraba topluluklarımızın birçok sorunu olduğunun dile getiren Köprülü,“Kurum şu anda maalesef ki, uluslararası öğrencilere burs vermenin ötesine geçememiş durumdadır.  Ayrımcılıkla mücadele, yabancı düşmanlığıyla mücadele, İslamofobiyle mücadele gibi sorunlarla sadece uluslararası öğrencilere burs vererek nasıl mücadele edeceğiz? Bu yolla, amaçlanan hedeflere nasıl ulaşacağız? Strateji geliştirecek, lobi faaliyetleri yürütecek, projeler üretecek olan kurum mutemetlik görevine soyunmuş, buna sıkışmış, yabancı öğrencilere burs vermek ve birkaç projeye nakdî yardımın dışında başka hiçbir iş yapmamıştır” diye konuştu.

 

“BULGARİSTAN’DA NEDEN YOKSUNUZ?”

 

Emre Köprülü konuşmasının devamında “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın yerine ihdas edilen kurum da soydaş ve akraba toplulukların yaşadıkları yerlerde yok. 800 bin Türk'ün yaşadığı Bulgaristan'da, Gümülcine'de, İskeçe'de, İstanköy'de, Rodos'ta, 150 binin üzerinde Türk'ün yaşadığı Yunanistan’da, Irak'ta, Rusya'da, Çin'de yoksan amaçladığın gayeleri gerçekleştiremezsiniz. Biz alkışlayalım Meksika'da şube açtınız diye ama Bulgaristan'da yoksunuz. 800 bin Türk'ün yanında yoksan amaçlarını nasıl gerçekleştireceksin?” diye belirtti.  

 

“KURULUŞ GAYESİNE GERİ DÖNMEK ZORUNDA”

 

CHP’li Milletvekili Emre Köprülü konuşmasını, yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın kapsadığı amaçta, gayede, kuruluş felsefesinde yatan milyonlarca insanın yanında olmak zorunda olduğunu ve kuruluş gayesine dönmek zorunda olduğunu da ifade ederek bitirdi.

 

Marmara Haber