Ayasofya Kilisesi Cami olmasın

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Danışma Kurulu Toplantısı 4 Aralık'ta gerçekleşti. Toplantıda,  Ayasofya Kilisesi'nin Cami olarak restore edilmesinin akıl ve mantıkla bağdaşmadığı

GÜNDEM 6.12.2016 21:41:00 0
Ayasofya Kilisesi Cami olmasın

TRUZİM İÇİN YETERLİ TESİS YOK

 

Danışma Kurulu Toplantısı’nda yapılan konuşmalar arasında Enez’de halihazırda yeterli olmayan ticari yaşamın yerel yönetimin uygulamaları ile iyice dara düştüğü, villaların denetimsiz olarak kiralanmasının turizmin sağlıklı gelişimine engel olduğu, günü birlik turizm için yeterli tesis bulunmadığı belirtildi ve 2017 Enez Yılı Programı’nın sahibinin belirlenmesi, Enez Kent Konseyi’nin derhal kurulması, sahil sakinlerinin Enez’in sorunlarının çözümüne ve geleceğine ortak olmak istiyorlarsa ikametgahlarını Enez’e taşımaları gibi öneriler dile getirildi. Ayrıca “Enez’in Kırmızı çizgileri”, “2017 Enez Yılı” “Enez’de kadın ve çocuk sorunları” “Enez’de Sözlü Tarih Uygulaması’ konuşları da tartışılan maddeler arasında yer aldı.

 

BİRÇOK GÖRÜŞ DİLE GETİRİLDİ

 

Toplantıda Dernek Başkanı Ulaş Demiray, İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, Belediye Meclis Üyeleri Özkan Güneneç, Esin Savaş, Ümit Kurt, Eski Enez Kaymakamı Nail Babacan, Eski Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, eski İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Keşan Belediye Meclis üyesi Ender Maden, Keşan’daki Enezliler Derneği Başkanı Muharrem Çirozlar, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av.Engin Yağcılar, İsmet Esengin, Ümit Merttürk, Müyesser Ünal, Ümmü Sürme ve Coşkun İnal birer konuşma yaptı.

 

“ÜRETİCİ KADINLAR KOOPERATİFİ” ÇALIŞMA PROGRAMINDA

 

Toplantıda elde edilen sonuçların Edirne Valiliği, Enez Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı başta olmak üzere diğer ilgili kesimlere yazılı olarak duyurulması ve takip edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca 2017 Enez Yılı, Gala Gölü’nde uygulanması beklenen projeler,  Enez’de kadınlara yönelik “Enez ve Kadın” konulu toplantıların yapılması, Enez’de “Üretici Kadınlar Kooperatifi” kurulması derneğin çalışma programına alındı.

 

Marmara Haber