Çorlu'da mucize yaşandı

Çorlu'da Devlet Hastanesi'ne şiddetli başağrısı şikayetiyle başvuran 44 yaşındaki Müzeyyen Sadıç'ın beyin damarlarında tespit edilen baloncuklar, ameliyatsız tedavi edildi.

YAŞAM SAĞLIK 6.12.2016 21:34:00 0
Çorlu

AMELİYATSIZ TEDAVİ UYGULANDI

 

Çorlu’da oturan 5 çocuk annesi Müzeyyen Sağdıç, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle İlçe Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından beyin damarlarında baloncuklar olduğu tespit edilen Sağdıç, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Çorlu Devlet Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Yaşar Türk konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sağdıç’ın beyin damarlarında baloncuk tespit etmelerinin ardından uyguladıkları ameliyatsız tedaviyle hastanın hayatta kalmayı başardığını söyledi. 

 

15 GÜNDE TAMAMEN İYİLEŞTİ

 

Dr. Yaşar Türk ayrıca,"Hastamız beyin kanaması ile bizim hastanemizde yoğun bakıma kabul edildi. Daha sonra yoğun bakımda stabilizasyonu yapıldıktan sonra anjiyoya aldık ve yapılan anjiyoda hastanın iki tane baloncuğu tespit edildi. Daha sonra bunların endovasküler yani damar içinden tedavilerinin uygun olduğunu değerlendirdikten sonra, tedavisine karar verildi. Hastanemizde var olan çok donanımlı bir anjiografi sayesinde yaklaşık 3,5 saatlik bir operasyonla hasta, damar içerisinden tedavi edildi ve hastanın şu an 15'nci günü ve serviste tamamen iyi olduktan sonra taburcu olmasına karar verdik."  diye belirtti.

 

MÜZEYYEN SADIÇ MUCİZEYİ YAŞADI

 

Genelde beyin kanaması geçiren hastaların baloncuğun yırtılmasına bağlı meydana gelen beyin kanamalarında hayatta kalmalarının zor olduğunu anlatan Türk, "Bu hataların üçte biri maalesef hastane kapısına bile varamadan hayatını kaybediyor. Hastaların diğer yarısı da hastane tüm müdahaleleri yapsa bile ilk 1 ay içerisinde hayatını kaybebiliyor. Geriye kalan üçte bir kısmın yarısı da ömür boyu birine bağımlı hale geliyor. Müzeyyen Sadıç'ın bu sıkıntıları yaşamaması bir mucize sayılır" dedi.