Şehit memurun adı ölümsüzleştirildi

Edirne Belediye Meclisi, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy'un ismini, ailesinin evinin bulunduğu sokağa verdi.

GÜNDEM 6.12.2016 21:30:00 0
Şehit memurun adı ölümsüzleştirildi

MECLİS KARARI OKUNDU

 

Edirne Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Mardin’in Midyat ilçesinde hain bir saldırı sonucu şehit düşen Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un annesi, babası, eşi ve yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle, ailesinin evinin bulunduğu sokağa verildi. Tören, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un özgeçmişinin Polis Memuru Yasemin Hacıoğlu tarafından okunmasının ardından, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır’ın Edirne Belediye Meclis Kararı’nı okuması ile devam etti.

 

İSMİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve Belediye Meclis Üyelerine ortak duygularından ve katkılarından ötürü teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, “Kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü, devletimizin can ve mal güvenliğini ifa ederken menfur bir saldırı sonucu şehit olan kıymetli mensubumuz Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismi bu sokakla, sonsuza kadar yaşayacaktır.  Aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, dirliğimizi ve beraberliğimiz pekiştirmektir” dedi.

 

ŞEHİTLER İÇİN YAS TUTMAYIZ

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismini evinin bulunduğu sokağa vererek sonsuza kadar yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Gürkan, “Biz bütün yitirdiğimiz canların, sevdiğimiz insanların ardından yas tutarız. Ama şehitler için yas tutmayız. Çünkü hem millet olarak geleneklerimiz, göreneklerimiz, hem inancımız bizim bu anlayışta olmamızı engelliyor. Çünkü biliriz ki; şairinde dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Geçmişten bugüne vatanını korumak için, çoluğu çocuğu ile kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir an bile tereddüt etmeden vatanının bölünmez bütünlüğünü için, milletinin bekası için, canını vermiş bir millettir” dedi ve Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’a ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

 

BİR VEFA ÖRNEĞİ

 

Edirne Valisi Günay Özdemir, Türk Milleti’nin vefa duygusunun bir örneğini, Edirne Halkı’nın temsilcisi olan Edirne Belediyesi tarafından sergilendiğini belirterek, “Bunu şehidin ismini evinin bulunduğu sokağa vererek gösterdiler. Alınan kararla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve oy birliği ile birlik ve beraberlik sağlayan Edirne Belediye Meclis üyelerine vefalı davranışlarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ailesine Belediye Meclis Kararı’nı hediye etti. Ardından, şehidin ailesi ve protokol, Türk Bayrağı’na sarılı tabelanın açılışını yaptı.

 

Marmara Haber