Döviz kampanyasına ÇOSB de katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Lirası'nın döviz karşısında değer kaybetmesi nedeniyle vatandaşlara ve iş adamlarına "Dövizlerini TL'ye çevirin" çağrı

GÜNDEM 6.12.2016 17:36:00 0
Döviz kampanyasına ÇOSB de katıldı

ÇAĞRIYA KAYITSIZ KALMADIK

 

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında göstrilen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizinizi bozdurun, Türk Lirası değer kazansın” çağrısına kayıtsız kalmadıklarını belirterek, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına destek vermek amacıyla dövizden TL’ye geçmek yönünde karar aldık” dedi.

 

65 BİNİ AŞKIN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

 

Çerkezköy OSB’nin başta tekstil olmak üzere kimya, plastik, metal, elektronik, demir-çelik, beyaz eşya gibi farklı sektörlerden 240 firmaya ev sahipliği yaptığını belirten Eyüp Sözdinler, “Çerkezköy OSB’de 65 bini aşkın kişi istihdam ediliyor. Karma nitelikli bir OSB olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yıllık 20 milyar doları aşkın cirosu ve 3 milyar doları aşkın ihracatı ile ülkemizin en önemli üretim üslerinden birisidir” ifadelerini kullandı.

 

GÖREV ADDETTİK

 

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Sözdinler, “Bu sıkıntılı sürecin aşılması için dövizden TL’ye geçmek yönünde Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu olarak fikir birliğine vardık. Bu sebeple Bölge Müdürlüğümüz tarafından bankalardaki finansal varlıklarımızı Türk Lirasına döndürerek Cumhurbaşkanımızın çağrısına reel sektörün temsilcileri olarak katkı sağlamayı bir görev olarak addettik. Kararımızın ülkemizin bu milli davasında küçük ama anlamlı bir çaba olarak görülmesini,  gelişim potansiyeli yüksek ülkemiz üretim ekonomisine gönülden bir destek olduğunun bilinmesini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ