En büyük demokratikleşme adımı

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kadın Kolları, Türk kadının 'Seçme ve Seçilme Hakkı'nı alışının 82. Yıldönümü dolayısıyla Kapaklı parti binasında bir basın açık

GÜNDEM 5.12.2016 19:41:00 0
En büyük demokratikleşme adımı

“KADINA TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ DAYATILIYOR”

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Meliha Bora yaptığı basın açıklamasında, “Hayatın her alanında kadın ve erkek eşit olmadan toplumsa refah sağlanamaz. Toplumsal refahın sağlanması için kadınların siyasal yaşama katılımlarının önündeki pek çok engelin kaldırılması gerekmektedir. Kadınların eğitimden yeteri kadar faydalanmaması, çalışma hayatında yer alamaması, çalışanların ise erkeklerle eşit koşulda yer alamaması en büyük engellerdendir. Toplumsal cinsiyet rollerinin kadınlara dayattığı geleneksel değer yargıları kadınların sadece eş olma ve annelik rolleri ile sınırlandırılması da önemli bir sorundur” dedi.

 

“İKTİDAR KADINA HÜKMETMEYE ÇALIŞIYOR”

 

Meliha Bora açıklamasının devamında hükümetin kız çocuklarını okuldan uzaklaştıran düzenlemeleri birbiri ardına devreye soktuğunu, bunun da kız öğrencilerin eğitimlerini yarıda bırakmasına neden olduğunu belirtti ve “AKP, Kadın İstihdam Paketi ile kadınların iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırarak, ece ve güvencesizliğe hapsedecek düzenlemeler yapmaktadır. Ayrıca kadınlar çalışma hayatında çoğunlukla kayır dışı ve daha fazla az ücretle çalıştırılmakta, çalışan kadın erkeklerle “eşit ile eşit ücret” alamamaktadır. Mevcut iktidar kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, gece sokakta yürüyüp yürüyemeyeceğine, kahkaha atıp atamayacağına karar vermeye, kılık kıyafetine, zihnine, bedenine kimliğine hükmetmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

 

“DAHA FAZLA ÖRGÜTLENMEMİZ GEREKİYOR”

 

Kadınların bugüne kadar verdikleri mücadelenin çok değerli olduğunun altını çizen Bora,”Anayasa ve yasalarda var olan haklarımızı hayata geçirmek için daha iyi örgütlenmemizin, dayanışmamızı güçlendirmemizin, emeğimizi birleştirmemizin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Yakın zamanda kız çocuklarının tecavüzcüsü ile evlendirilmelerinin önünü açacak yasa tasarısının geri çekilmesi, kadınların dayanışarak güçlerini birleştirerek verdikleri örgütlü mücadelenin sonucudur” dedi.

 

EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA DİLEDİ

 

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Meliha Bora sözlerini, “Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alanda eşit, özgür bir dünya diliyoruz” diyerek bitirdi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN