Yeni sahibine teslim edildi

Çorlu'da sahibi tarafından otomobilin arkasına iple bağlanıp sürüklenerek götürülmesiyle gündeme gelen 'Rambo' adlı köpek, bakımlarının yapılmasıın ardından yeni sahibi Mustafa Cebeci'ye

GÜNDEM 5.12.2016 19:33:00 0
Yeni sahibine teslim edildi

526 TL PARA CEZASI KESİLDİ

 

Çorlu’ya bağlı Hıdırağa Mahallesi'nde geçen ay hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürülmesini gören bir kişi fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafları görenlerin şikayeti üzerine, hayvanın sahibi M.V. kıskıvrak yakalandı. Köpeğin sahibi olan ve otomobilin arkasına bağlayarak sürükleyen M.V.'ye, Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu, “Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek”ten 526 TL para cezası kesti.

 

ONA EN İYİ ŞEKİLDE BAKACAĞIM

 

Olayın ardından el konulan köpek Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülerek, tedavi edildi. Yeni sahibine teslim edilmeden önce köpeğe son kontrolü yapan Veteriner Hekim Ahmet Çavdar, hayvanın tüm tedavilerinin tamamlandığını belirterek, "Aşılarını yaptık, hiç bir sorunu bulunmuyor" dedi. Rambo adlı köpeğin başına gelenleri haberlerden öğrenen Mustafa Cebeci, köpeğe talip oldu. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından köpek yeni sahibi Cebeci'ye teslim edildi. Cebeci, "Köpeğin başına gelenlere üzüldüm, köpek de çok hoşuma gitti. Daha sonra barınağa geldim ve istedim. Gerekli işlemlerin ardından da teslim aldım. Ergene'de çiftliğim var. Burada ona en iyi şekilde bakacağım" dedi.

 

Marmara Haber