Kadınlar İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti

Edirne Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kadın sivil toplum örgütlerinden oluşan Edirne Kadın Dayanışması, Edirne İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.

GÜNDEM 5.12.2016 19:28:00 0
Kadınlar İl Genel Meclisi

DÜNYA KADIN ELİ İLE DEĞİŞİYOR

 

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, dünyanın kadınların eli ile değişmekte olduğunu, dünyada kutlanan özel ve anlamlı günlere bakıldığında hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettikleri başarıların görüleceğini söyledi. Geçmiş, “Bugüne kadar alınan mesafeye baktığımızda oldukça geride kaldığımızı da görüyoruz. Kadınlarımız siyasette ve diğer alanlarda hak ettikleri yerde değiller. Ancak kadınlarımızın özellikle yönetimde siyasette yer alabilmesi kadının doğrudan tercihiyle ilgilidir. Kadının kendi tercihi ile katılmadığı bir yönetim ve siyaset hareketinde öne çıkabilmesi, etkin olabilmesi mümkün değildir” dedi.

 

145 ÜLKE İÇİNDE 132’NCİYİZ

 

Edirne Kadın Dayanışması adına İl Genel Meclisi kürsüsünde konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “1935 yılında 18 milletvekilimiz var ve dünyada ikinciyiz. Bugün ise, 145 ülke içerisinde maalesef 132’nciyiz. İşte 82 yılda gelebildiğimiz noktanın en ağır göstergesi. Dünya ikinciliğinden, dünya yüzotuzikinciliğine düşmüşüz” dedi.

 

Gegeoğlu, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 82. Yıldönümünde Edirne İl Genel Meclisi’ne Edirne Kadın Dayanışması olarak gelmelerinin nedeninin öncelikli olarak ‘Biz Varız’ diyerek dikkat çekmek olduğunu ama en önemlisi de “Beyler bizim canımız yandı durun artık” demek istedikleri olduğunu belirtti.

 

Marmara Haber