Şantajcılara 60 bin TL kaptırdı

Kapaklı, ilçede faaliyet gösteren bir iş adamının şantaj ve tehdit yoluyla 60 bin TL dolandırılmasını konuşuyor. İddiaya göre 5 şüpheli, iş adamı Serkan B.'den şantaj ve tehdit yoluyla tam 60

GÜNDEM 5.12.2016 10:06:00 0
Şantajcılara 60 bin TL kaptırdı

Kapaklı’da film sahnelerini aratmayacak türden şantaj ve tehdit olayı meydana geldi. Yasak aşkı ile birlikte yakaladığı şahıs ve arkadaşları tarafından tehdit edilen iş adamı 2,5 ayda 60 bin TL’sini kaptırdı.

 

DOSTUNU BAŞKASIYLA YAKALADI

 

Yaklaşık 2 buçuk ay önce başlayan şantaj olayında iddiaya göre Serkan B. isimli iş adamı 19 Eylül akşamı yasak aşk yaşadığı Ayten D.’nin evine gitti. Dostunun evine gittiğinde içeride Ahmet K. isimli kişi ile karşılaşan Serkan B. neye uğradığını şaşırdı. İkili arasında tartışma çıkması üzerine gürültüden şikayetçi olan apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Aile kavgası ihbarı üzerine olay yerine giden polis, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra evden ayrıldı.

 

HAKARETLERİ HAZMEDEMEDİ

 

Olay gecesi Ayten D.’nin evinde karşılaştığı Serkan B. tarafından kendisine sarf edilen hakaretleri hazmedemeyen Ahmet K., durumu Kırklareli Cezaevi’nde yağma suçundan yatan akrabası Kenan T.’ye anlattı. Bunun üzerine kaldığı cezaevinden iş adamı Serkan B.’yi arayan Kenan T., Serkan B.’den tehdit ve şantaj yoluyla 10 bin TL istedi. Kenan T.’nin tehditlerinden korkan Serkan P., istenildiği gibi 10 bin TL’yi hazırlayarak Ahmet K.’ya teslim etti. Fakat tehdit ve şantajların sonu gelmedi.

 

TEHDİT ŞANTAJLARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

 

İddiaya göre Kırklareli Cezaevi’nde bulunan Kenan T., bir süre sonra Kocaeli’nde yaşayan kardeşi Cumali T.’yi ayarak iş adamı Serkan B.’den para almaya devam etmelerini istedi. Cumali T. telefonla aradığı Serkan B.’ye kendini Murat diye tanıtarak yine şantaj ve tehdit yoluyla bu kez 20 bin TL istedi. Serkan T. bir kez daha tehditlerden korktuğu için hazırladığı 20 bin TL’yi Cumali T.’ye teslim etti. Fakat tehdit şantajların ardı arkası kesilmedi. Cumali T., bu kez arkadaşı Miraç C. ile birlikte Kocaeli’nden Kapaklı’ya gelerek Ahmet K.’nın adamı Aytekin G. ile birlikte Serkan B.’nin dükkanına gitti. Tehdit ve şantaj yoluyla bir kez daha Serkan B.’den para alan şüpheliler, 2 buçuk aylık süre zarfında yaklaşık 60 bin TL para aldı.

 

İŞ ADAMININ ARKADAŞI POLİSE HABER VERDİ

 

Serkan B., korktuğu için durumu polise bildiremezken; talihsiz iş adamının arkadaşının polise haber vermesi üzerine olay gün yüzüne çıkmış oldu. Durumun ortaya çıkması üzerine harekete geçen Kapaklı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tehdit ve şantaj olayına karışan şüphelilerin kimliklerini kısa sürede tespit etti. Cumali T.’nin Kocaeli’nde olduğunu belirleyen polis, Kocaeli Kartepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile irtibata geçerek şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Cumali T.’nin ardından Ahmet K. ve Aytekin G. de Kapaklı’da yakalanarak gözaltına alındı.

 

3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

 

Kırklareli Cezaevi’nden bir haftalık izne çıktığı tespit edilen Kenan T. ve Cumali T.’nin arkadaşı Miraç C.’nin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Cumali T., Ahmet K. ve Aytekin G. ifadelerinin alınmasının ardından sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şüpheliler sağlık raporlarının alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Aytekin G. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken; Cumali T. ve Ahmet K. ise tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ