Hırsızlık zanlılarından 3'ü tutuklandı

Çerkezköy, Saray ve Ergene'de hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen 5 şüpheliden 4'ü yakalanarak gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan şüphel

GÜNDEM 2.12.2016 21:23:00 0
Hırsızlık zanlılarından 3

5 ZANLI KISKIVRAK YAKALANDI

 

Çerkezköy’de geçtiğimiz gün saat 04.30 sularında Bağlık Mahallesi Zeybek Sokak’ta faaliyet gösteren bir markete giren 5 şüpheli, marketteki sigara reyonunu boşaltarak kayıplara karıştı. Çerkezköy’deki soygunda girdikleri marketten 8 bin TL değerinde sigara çalan şüpheliler kısa bir süre sonra da Ergene’ye bağlı Ulaş Mahallesi’nde bir büfeyi soymaya kalktı. Zanlıların soygunlarda 34 AJ 2780 plakalı aracı kullandığını tespit eden polis şüphelilerin yerini tespit etti. Ergene Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte operasyon yapan Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

 

ERGENE’DE SERBEST KALDILAR, ÇERKEZKÖY’DE TUTUKLANDILAR

 

İstanbul’dan gelerek bölgede hırsızlık olaylarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler Ergene’de hırsızlığa teşebbüs gerekçesi ile çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken; şüpheliler daha sonra Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarılan şüphelilerden yaşı küçük olan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken; Yaser K., İbrahim Y. ve Sezgin G. isimli şüpheliler ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.

 

ZANLI YAKINLARI GAZETECİLERE SALDIRDI

 

Şüphelilerin Ergene’ye bağlı Ulaş Mahallesi ve Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi’nin yanı sıra Veliköy ve Kızılpınar mahalleleri ile Saray, Çukuryurt, Marmaracık ve Yeniköy’de de hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi. Zanlıların adliyeden çıkarılışları sırasında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına hakaret ederek saldırmaya çalışmaları “Bu kadar da olmaz” dedirtirken; zanlıların yakınları da basın mensuplarına saldırdı. Polis şimdi her yerde olayın 5’inci firarisini arıyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ