Tekirdağ Vatan Şairi'ni unutmadı

Vefatının 128'inci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da törenlerle anılan Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal anısına, Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri

GÜNDEM 2.12.2016 21:03:00 0
Tekirdağ Vatan Şairi

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Anma programına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlardan yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Tekirdağ’da Üç Kemaller Parkı’nda bulunan Namık Kemal Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal’i anma etkinlikleri kapsamında daha sonra Namık Kemal Evi ziyaret edildi. Programda Namık Kemal’e ait eserler sergilendi ve şiirleri okundu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde devam eden programda, Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Namık Kemal’in hayatından kesitlerin sunulduğu oyun sahnelendi. Öğrencilerin performansı katılımcılar tarafndan ayakta alkışlandı.

 

Marmara Haber