KOBİ'ler nefes alacak

Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ'lere kredi lansmanında konuşma gerçekleştirdi. Başbakan konuşmasında 80 bin KOBİ' ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağladıklarını

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.12.2016 10:27:00 0
KOBİ

KOBİ’lere destek lansmanında konuşan Başbakan, “Bu günlerde yaşadığımız küresel ekonomilerdeki hareketlilik petrolde kısıtlama konusnda yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları takip ediyoruz. Bugün EKK'yı toplayacağım. Baştan beri söylediğim firmalarımız güçlüdür. Türkiye güçlü ekonomilere dayanıyor. Alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz. Türkiye bugün yaşadığımız şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadık. 2013 Gezi Olayları'nda benzer bir süreç yaşadık, 15 Temmuz'da bir felaketten ülke döndü. Bu krizleri de atlattık. Amerika seçimleri sonrasında dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız sakin olsun geçecek. Amerika kaynaklarını içeride kullanmak istiyor. Bunun için söylemler ve eylemler içerisinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisini en az etkilenmesini sağlayacak tedbirler alacak.” dedi.

"TİCARİ HAYATI ETKİLEYECEK KARARLAR ALACAĞIZ"

Binali Yıldırım ayrıca, “Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor. Bekliyoruz. Bizim daha ilginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Esnafımızı, ticari hayatımızı ilgilendiren bir karar olacak.” diye belirtti.