Veliköy ve Kızılpınar bölünecek mi?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın yokluğunda Uğur Erem'in başkanlık ettiği Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda AK Parti Grubu Veliköy ve Kızılpınar

GÜNDEM 1.12.2016 21:34:00 0
Veliköy ve Kızılpınar bölünecek mi?

TOPLANTIYA EREM BAŞKANLIK ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Silivri’deki Termik Santral Çalıştayı’na katılması sebebiyle Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılamadığı toplantıya, Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlık etti. Toplantıda Başkan Akay dışında tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce AK Parti Grubu tarafından Veliköy Mahallesi’nin 2, Kızılpınar Mahallesi’nin de 3 mahalleye ayrılması yönünde öneride bulunuldu. Konu hakkında konuşan Meclis Başkan Vekili Erem, “Biz de bu iki mahallemizin bölünmesinden yanayız. Bu kapsamda birlikte oturup görüşelim ve konuyu Ocak ayı meclis toplantısı güdemine alalım” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

İlçenin muhtelif noktalarındaki 6 adet belediye hissesinin maliklerine satışı ile ilgili dilekçelerin gündem maddelerine eklenmesinin ardından toplantı asansör yönetmeliğinde değişiklik talebinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Toplantının ikinci ve son gündem maddesinde ise ilçenin muhtelif parsellerindeki belediye hisselerinin, ortaklarına satışı konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.   

 

YAPILAN İZOLASYON, İZOLASYON DEĞİL

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Dilaver Burak, “İstasyon Mahallesi sakinlerinin ATM talepleri var. Bununla ilgili Ziraat Bankası’nın yer talebine 1,5 aydır cevap verilmemiş. Ayrıca bu mahallemizde kaldırımlar kırılmış ve vatandaşların minibüs bekleyebilecekleri durak yok. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Bahçeli Mezarlığı’nın duvarları kırılmış. Son olarak belediye etrafında yapılan kazılar kapsamında gerçekleştirilen izolasyon çalışmaları düzgün yapılmamış. Ben kendim inşaatçıyım. Üç ay sonra burasını yine su basar. Demedi demeyin. Dolayısıyla burası kapatılmadan önce düzgün bir izolasyon çalışması yapılmalıdır” dedi.    

 

26 YIL ÖNCE DE 200’LÜK BORU DÖŞENMİŞTİ

 

Belediye etrafındaki izolasyon çalışmasını yapan firmanın 10 yıldır belediyenin işlerini yapan tecrübeli bir firma olduğunu kaydeden Uğur Erem, “Yine de konuyla ilgili uyarılarınızı kendilerine iletiriz” dedi. Dilaver Burak daha sonra Kızılpınar Mahallesi’nde TESKi tarafından gerçekleştirilen kanalizasyon hattı çalışmalarında 200’lük boru kullanıldığına dikkat çekerek, “Kızılpınar 1990 yılında belediye olduğunda yapılan hatlarda da 200’lük boru kullanıldı. Yıl oldu 2016, Kızılpınar’ın nüfusu 45 bine dayandı. Buraya yine 200’lük büz koyarsanız yeterli olmayacak. Yazıktır, günahtır” dedi.

 

TERMİK SANTRALE KARŞI MISINIZ?

 

Dilek ve temennilerin son bölümünde söz alan meclis üyesi Ali Dede, “Ben, AK Parti Grubu’nun ilçemizde yapılması planlanan termik santrale karşı olup olmadığını merak ediyorum. Termik santrale karşılar mı? Eğer karşılarsa termik santrali protesto etmek için yapılacak gösterilerde kendilerini meydanlarda görebilecek miyiz?” diye sordu.

 

SİZ DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI MEYDANLARA ÇIKTINIZ MI?

 

Ali Dede’nin sorusuna cevap veren Dilaver Burak, “Ben burada grubum adına konuşamam. Fakat, şahsım olarak Çerkezköy’de termik santral yapılmasına karşıyım. Meydanlara inecek misiniz diye sordu arkadaşımız. Siz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı meydanlara çıktınız mı ki bize meydanlara çıkacak mısınız diye soruyorsunuz? Ben termik santrale karşıyım ama meydanlara da çıkmam çünkü gezici değilim” ifadelerini kullandı. Ortamın gerilmesi üzerine araya giren Uğur Erem toplantıyı sonlandırdı. Meclis Ocak ayı 2’nci oturumu için bugün saat 15.00’da toplanacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ