Fabrika kadar zararlı değil

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Belediye B

GÜNDEM 1.12.2016 21:33:00 0
Fabrika kadar zararlı değil

GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİSİNDEN NEDEN YARALANMIYORUZ?

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesinden önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kardeş ilçe Çerkezköy ve İstanbul sınırına yapılması planlanan termik santral Tekirdağ'ın kaderini değiştirecek. Termik santral bir katliamdır. Termik santralin yapılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Avrupa'da bunun örnekleri var. Almanya devlet politikası haline getirdi termik santralin kaldırılmasını ve 2017 yılından itibaren Almanya tüm termik santrallerini çöpe atıyor. Ama Türkiye'ye baktığımızda ise termik santraller yeni yeni ülkeye giriş yapıyor. Bunun sebebi nedir? Güneş ve rüzgar enerjisinden neden yaralanmıyoruz? Kapaklı Belediyesi 1 buçuk ay sonra rüzgardan enerji üreterek devlete enerji satacak. Almanya'da güneşten elde edilen enerji 10 ise Türkiye'de 30" ifadelerini kullandı.

 

HALKIMIZIN ZARAR GÖRMESİNİ HİÇ İSTER MİYİZ?

 

Adana'da gerçekleşen vahim olayda 12 kişinin yurt binasında çıkan yangın neticesinde yaşamını yitirdiğini ve siyasilerin bunu bir ranta dönüştürmeden sorumluların bir an evvel adalete teslim edilerek, cezalandırılmasını isteyen Mandalı, acılı ailelere baş sağlığı, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diledi. Mandalı'nın konuşmasının ardından termik santralin ilçede faaliyet gösteren bir fabrikadan daha az zararlı olduğunu kaydeden Salih Bezgin, "Enerjisini yurt dışından ithal eden bir ülkeyiz. Bulgaristan'dan bile enerji satın alıyoruz. Trakya'da çıkan kömür 200 kaloriyle işleniyorken, termik santralle sıkıştırılarak 3 bin kalori enerji elde edilebilir. Bu da enerji ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu karşılayacaktır. Konuyla ilgili doneler geldiğinde basına gerekli açıklamaları yapacağız. İlçemizdeki bazı fabrikaların termik santralden daha zararlı olduğunu söyleyebilirim. Çevreye zarar vermeyen bir termik santral olacağına dair gerekli taahhütleri aldık. Halkımızın zarar görmesini hiç ister miyiz?" dedi.

 

MUĞLA’DA 35 KİŞİ AKCİĞER KANSERİNDEN ÖLDÜ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sami İkizler ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı ve meclis üyelerinin bir arada olduğu bir gezi düzenleyerek Kütahya'da bulunan termik santralin ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Kütahya'da bulunan termik santrale hep birlikte gidelim. Orada 50 kilometre çapındaki bir alanda yaşayan vatandaşlarla bir görüşelim. Termik santral yapıldıktan sonra düştükleri hale hep birlikte şahit olalım. Gerekli taahhütleri aldık demekle olmuyor, realiteler bunlar değil" diyerek AK Partili meclis üyelerini yerinde inceleme yapmaya davet etti. Bir diğer Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Bülent Eres ise Muğla'nın Yatağan ilçesinde termik santralden etkilenen vatandaşların durumundan örnekler göstererek 35 kişinin akciğer kanserine yakalanarak vefat ettiğini ve 60 kişinin de hala hastanelerde tedavi gördüğünü dile getirdi. Termik santral teknolojisine ihtiyaç olduğunu kaydeden Salih Bezgin, "Bu teknolojiye ihtiyacımız var. Avrupa ülkelerinde onlarca var, hatta bizden geride olan Ermenistan'da bile 1 tane termik santral var. Neden bizde de olmasın" diyerek termik santrale sıcak baktıklarını ifade etti.

 

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Termik santral tartışmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçenin muhtelif noktalarıyla ilgili imar plan değişikli talepleri oy birliği İmar Komisyonu’na havale edildi. İlçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin ortaqklarına satışları ise oy birliği ile kabul edildi. Türkiye şampiyonasında 41 kiloda 2. olan ve Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonada ülkemizi gururla temsil eden Işıl Zafer'in ödüllendirilmesi için oy birliği ile Başkan Mandalı'ya yetki verildi. Yine 36 kiloda dereceye giren İdil Zafer'in de ödüllendirilmesi için Başkan Mandalı'ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edlidi.

 

Haber / Celal KARAKURT