Elektrik kesintileri TBMM gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Candan Yüceer, Kapaklı'da bir gün süreyle okulların kapatılmasına neden olan elektrik kesintisini Meclis gündemine taşıdı. 

GÜNDEM 1.12.2016 21:27:00 0
Elektrik kesintileri TBMM gündeminde

OKULLAR 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

 

TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, Kapaklı’da Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TREDAŞ) bakım çalışması nedeniyle ilçede yaşanacak elektrik kesintisinden dolayı 1 Aralık 2016 günü ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini kaydetti.

 

“21. TÜRKİYE’SİNE YAKIŞIYOR MU?”

 

Candan Yüceer, Bakan Aslan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bakım onarım çalışması nedeniyle okulların eğitimine ara verilmesi 21. yüzyıl Türkiye’sine  yakışmakta mıdır? Bakım onarım çalışması neden hafta sonu değil de okulların açık olduğu zamanda yapılmaktadır? Elektriklerin kesilmesi nedeniyle okulların idari olarak tatil ilan edilmesinin ülkemizde başka bir örneği var mıdır? Kapaklı’da bakım onarım çalışması için neden yaz değil de soğuk kış günleri seçilmiştir?

 Kapaklı’da bakım ve onarım ihtiyacı bir anda mı doğmuştur? Bu plansızlığın ve programsızlığın sorumlusu kimdir? Eğitim süresinin dünyanın gelişmiş ülkelerinden kısa olduğu ülkemizde sürekli türlü nedenlerle eğitime ara verilmesinin mantıklı bir açıklaması var mıdır?” sorularını dile getirdi.

 

Marmara Haber