Yüceer: Adana'nın peşini bırakmayacağız

CHP Tekirdağ Milleyvekili ve PM üyesi Dr. Candan Yüceer, Adana'nın Aladağ ilçesinde 34 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangın üzerine 11 kız çocuğu ve 1 eğitmenin hayatını kaybet

GÜNDEM 1.12.2016 21:23:00 0
Yüceer: Adana

“ADANA’NIN SORUMLULARI BELLİ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye’yi yasa boğan Adana’daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Devletin öncelikli görevinin facianın sorumlularını ortaya çıkarmak olduğunu belirten Candan Yücerer “Konya’da, Kayseri’de, Diyarbakır’da olan facialarda da tanık olduğumuz gibi bu soruşturmaların vicdanları rahatlatacak, gerçek sorumluları ortaya koyacak bir soruşturma olacağına kamuoyumuzun inancı yoktur. Ancak sorumlular bellidir. İlköğretim çağında olan öğrencilerin barındırılması Devlet’in sorumluluğundayken ve ilköğretim çağındaki öğrencilerin özel yurtlarda kalamayacağına ilişkin bir mevzuat mevcutken Aladağ’da var olan Milli Eğitim Bakanlığı’na ait yurdu yıkıp, kız çocuklarını cemaatlerin insafına terk eden ve bunu tüm Türkiye’de kalıcı bir politika haline getiren Bakanlık doğrudan sorumludur. Yapması gereken denetimleri aynı zihniyeti paylaştıkları için yapmayan veya kerhen yapan belediye ve Valilik doğrudan sorumludur. Türkiye genelinde yurt açmayarak, eğitimi yaygınlaştırmayarak, öğrencileri yüzlerce cemaatin binlerce yurdunda ve pansiyonunda kalmaya mahkûm eden, bu yurt ve pansiyonların nasıl işletildiklerinden bihaber olan, bunlara seyirci kalan, sesini çıkarmayan, görmezden gelen Devlet sorumludur. Bu konuya ilişkin tüm uyarılara kulak tıkayanlar sorumludur.” dedi.

 

“ÇAĞDAŞ VE LAİK EĞİTİM YOK EDİLDİ”

 

Milletvekili Candan Yüceer açıklamasının devamında “Yıllardır köy okullarını kapatarak, öğrencileri tarikatların, cemaatlerin insafına bırakarak yapılmak istenen bellidir. İktidar ondört yıldır çağdaş ve laik eğitimi yok ederek çocuklarımızı da yok etmektedir. Konya’da yaşanan facianın üzerinden sekiz yıl geçmesine rağmen herhangi bir mahkumiyet kararı bile yoktur. Aynı zihniyet paylaşıldığı sürece çocukların göz göre göre ölüme gönderilmesine ses çıkarılmamaktadır. Aladağ’ın da aynı akıbete uğramasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

 

“SORUMLULAR MAHKUM OLMALI”

 

Candan Yüceer sözlerini, “Tüm sorumlular, denetlemeyenler, göz yumanlar, çocuklarımızı tarikatların insafına bırakanlar yargılanana ve mahkum olana kadar bunun peşini bırakmayacağız.” diyerek bitirdi.

 

Marmara Haber