500 ton tuz depolandı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kış hazırlıkları kapsamında kar ve buzlanmaya karşı 500 ton tuz depolaması yapıldı. Meteorolojik tahminler doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan ve ekip

GÜNDEM 30.11.2016 19:57:00 0
500 ton tuz depolandı

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPLACAK

 

Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de, olası kar ve buzlanma olaylarına karşı Belediye hazırlıklarını tamamladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye olarak 500 ton tuz depolaması yaptıklarını, Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde ilgili birimler tarafından da 24 saat çalışma esasına göre ekipler oluşturulduğunu söyledi. Bu amaçla ilk etapta 5 traktör, 2 greyder ve 3 kızaklı kepçenin hazır olarak bekletildiğini kaydeden Gürkan, kar ve buzlanma durumunda ekiplerin yollarda gerekli çalışmayı yapacağını açıkladı.

 

ARAÇLARIMIZI HAZIR BEKLETİYORUZ  

 

Belediye tarafından Edirne kent merkezindeki tüm okullara, hastane ve aile hekimliklerine tuz gönderilmeye başlandığını belirten Gürkan, “Fen İşleri Müdürlüğü depolarımızda 500 ton tuz bulunuyor. Bugün itibarı ile kent merkezindeki tüm okullara ilk etapta 200’er kilogram, hastanelere 2’şer ton ve aile hekimliklerine de depolama ihtiyaçları oranında tuz göndermeye başladık. Bu kurumlarda ayrıca tuz ihtiyacı olursa yine Belediye tarafından gerekli takviyeyi yapacağız. Kar ve buzlanma durumunda bu kuruluşlar kendi imkanları ile ilk müdahaleyi yapabilecekler. Onun haricinde Belediye olarak biz de ekiplerimizle buralarda ayrıca çalışma yapacağız. Ekiplerimizi oluşturduk. Araçlarımızı da hazır bekletiyoruz. Meteorolojik tahminler doğrultusunda gerekli müdahale zamanında yapılacak” dedi.

 

Marmara Haber