Kapaklı'da gol düellosu

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in Altıncı Hafta karşılaşmasında Kapaklı Sitespor sahasında Saray Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı konuk ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona er

SPOR 27.11.2016 21:24:00 0
Kapaklı

Kapaklı Futbol Sahası’nda Sitespor ile Saray Belediyespor arasında oynanan maç, adeta gol düellosuna döndü.

 

İŞTE KADROLAR

 

Kapaklı Futbol Sahası’nda saat 15.30’da başlayan karşılaşmaya ev sahibi Kapaklı Sitespor “Tugay Baltalı, Mecnur Aydoğdu, Can Öztürk, Doğukan Uncuoğullarından, Uğur Hasko, Ömer Korkmaz, A.Melik Karabulut, Serdar Kırkoyun, Ceyhun Büyükikiz, Serkan Akyüz ve Rahmi Koçak” on biri ile çıkarken; konuk ekip Saray belediyespor ise “Mehmet Kaygın, Bayram Çetinkaya, Ziya Bozbay,  Olcay Üner, Fevzi Altan, Hilmican Taşdemir, Bahadır Aydınoğlu, Rolant Godwin Atsaba, Türker Elbeli, Gökhan Küçük ve Emre Kaymaz” kadrosuyla sahaya çıktı. Milli Takım maçında sakatlanan Mert Arslanalp sezonu kapattığı için maçta forma giyemezken; teknik heyet Mert’in yerine sahaya çıkacak olan oyuncuların da ellerinden gelen mücadeleyi orataya koyacağına inandıklarını kaydetti. Mücadelede takımın başarılı isimlerinden Yusuf Özkan da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.    

 

SİTESPOR ETKİLİ BAŞLADI

 

Mücadele Kapaklı Sitespor takımının vuruşu ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki ekip de kontrollü bir futbol ortaya koydu. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelenin ilk tehlikeli pozisyonu ise ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor tarafından gerçekleştirildi. Maçın henüz 5’inci dakikasında gelişen Kapaklı Sitespor atağında, sol kanattan yapılan ortayı iyi takip eden Rahmi’nin kafa vuruşu, direğin yanından az farkla auta çıktı. Bu pozisyondan sadece üç dakika sonra Sitespor köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Rahmi köşe ataşını kullanırken, kaleciyi geçen topa iyi yükseleren Ceyhun’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak çok az farkla auta gitti.

 

SİTESPOR KALESİNDE BÜYÜK TEHLİKE

 

Kapaklı Sitespor maçın ilk dakikalarında yakaladığı net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Bu sırada konuk ekip Saray belediyespor takımı ise kontra ataklarla rakip kaleye yüklenerek gol aradı. İkili pozisyonlarda daha diri bir görüntü çizen Saray Belediyespor takımı maçın 10’uncu dakikasında geliştirdiği atakta net gol pozisyonundan yararlanamadı. Rekiplerini tek tek geçen Bahadır, seri çalımlarla rakip ceza sahasına girdi. Bahadır’ın yaptığı ortayı iyi takip eden Gökhan’ın yarım volesi üst direkte patladı.

 

SARAY EKİBİ ÖNE GEÇTİ

 

Gökhan’ın şık vuruşunun direkten dönmesinin ardından ataklarını sıklaştıran Saray Belediyespor, bir kez daha Gökhan ile etkili oldu. Kullanılan taç atışında topla buluşan Gökhan, rakiplerini geçtikten sonra topu takım arkadaşı Türker ile buluşturdu. Türker de topu yerden arka alana gönderdi. Soldan hızla içeri giren Bahadır’ın gelişine çektiği sert şut ağlarla buluştu. Saray Belediyespor Bahadır’ın şık golü ile 1-0 öne geçti. Erken gelen golün ardından Saray Belediyespor takımı ikinci golü bulmak için rakip kaleyi abluka altına aldı.

 

HASKO OYUNDAN ÇIKMAK ZORUNDA KALDI

 

Mücadelenin 20’nci dakikasında gelişen Saray Belediyespor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Emre’nin sert şutu üst direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Gökhan, fırsatçılığını konuşturarak kafa ile filelere göndermeyi başardı ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Dakikalar ilerledikçe Saray Belediyespor’un atakları da sıklaştı. Ev sahibi Kapaklı Sitespor, farkı azaltmak için kontra ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmada dakikalar 30’u gösterdiğinde iğneyle sahaya çıkan başarılı oyuncu Uğur Hasko, yerini Emrah Sever’e bıraktı.

 

SERKAN KLASINI KONUŞTURDU

 

İlk yarının kalan dakikalarında daha kontrollü bir oyun ortaya koyan Kapaklı Sitespor takımı Serkan Akyüz’ün ayağından bulduğu golle farkı bire indirdi. Karşılaşmanın 41’inci dakikasında orta alandan gelen topu iyi takip eden ve defansın arkasına çok iyi sarkan Serkan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırarak filelerle buluşturan Serkan Akyüz, skoru 2-1’e getirdi. Mücadelenin ilk yarsının kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı Saray Belediyespor’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

 

SARAY TEMSİLCİSİ FARKI 2’YE ÇIKARDI

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf konuk ekip Saray Belediyespor oldu. Farkı 2’ye çıkarmak için rakip kaleyi abluka altına alan Saray Belediyespor, ikinci yarının başlarında bulduğu golle amacına ulaştı. Takımının ilk golünü kaydeden Bahadır, kendisinin ikinci takımının da 3’üncü golüne imza atarak skoru 3-1’e taşıdı. Yediği üçüncü golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Kapaklı Sitespor, farkı azaltmak için rakip kalede gol aradı.

 

SİTESPOR OYUNDAN KOPMADI

 

Yediği 3’üncü golün şokunu kısa sürede üzerinden atarak topralanan ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor oyunun kontrolünü eline aldı. Rakip kaleye yüklenmeye başlayan Kapaklı Sitespor 65’inci dakikada takımın yıldız ismi Serkan Akyüz’ün ayağından bulduğu golle farkı tekrar bire indirdi. Serkan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken; ev sahibi ekip bu kez beraberlik golünü bulmak için ataklarını sürdürdü.

 

SERKAN HATTRİCK YAPTI

 

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor, 72’nci dakikada beraberlik golüne ulaştı. Tekımın tecrübeli ve golcü ismi Serkan Akyüz, kendisinin ve takımının üçüncü golüne imza atarak oyuna dengeyi getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca mücadele 3-3 beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın yıldızı ise 3 gol atarak hattrick yapan Serkan Akyüz oldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

Foto / Mehmet AYAN