Son gün telaşı 

Vergi yapılandırması için verilen süre dün mesai bitimiyle sona erdi. Yapılandırma işlemlerini son güne bırakan vatandaşlar Çerkezköy Vergi Dairesi'ne akın edince uzun kuyruklar oluştu. Kuyrukta uzun sür

GÜNDEM 25.11.2016 21:56:00 0
Son gün telaşı 

Borcunu yaılandırmak için son günü bekleyen vatandaşlar, Vergi Dairesi’nde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

 

21.00' A KADAR İŞLEMLER KABUL EDİLDİ

 

31 Ekim 2016'da vergi borcu yapılandırması için başvuru süresi sona ermişti. Maliye Bakanlığı çok sayıda vatandaşın borcunu yapılandırmaması nedeniyle başvuru süresini 25 Kasım tarihine uzattı. Devlete ait borç durumu genelinde tüm borçları kapsayan bu yapılandırma işlemi için dün yapılandırma süresinin son günü olunca, ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de Vergi Dairesi Müdürlüğü borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Çerkezköy Vergi Dairesi'nde uzun sıra kuyrukları oluşurken, adeta zamanla yarışan kamu personeli tüm vatandaşların işlemlerini yapabilmek için yoğun çaba sarf etti. Vergi Dairesi akşam saat 21.00'a kadar işlemleri kabul etti.

 

İLK TAKSİT KASIM AYINDA

 

Maliye Bakanlığı'nın 30 Haziran'a kadar devlete borcu olan vatandaşların borç yükünü hafifletmek amacıyla uygulamaya aldığı yapılandırmada; İdari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50'si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu bu tutarı öderken borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla birlikte ödeyecek. Yapılandırma işlemini tamamlayan vatandaşlar borçlarını vergi dairelerinden ödeyebileceği gibi anlaşmalı bankalardan da yatırabilecek. 18 aya varan taksit imkanlarının yanı sıra dileyen vatandaşlar borçlarını peşin olarak da ödemeyi kabul edebiliyor. Vergi borcunu yapılandıranların ilk ödeme tarihi ise Kasım ayında başlayacak. 2 kere taksit ihlali yapıldığı takdirdi yapılandırma işlemi geçersiz sayılacak.

 

Haber / Celal KARAKURT