Kimsenin cinayetleri önlemeye niyeti yok

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Ülkenin gündemi

GÜNDEM 25.11.2016 21:40:00 0
Kimsenin cinayetleri önlemeye niyeti yok

TÜRKİYE ORTADOĞU ÜLKESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında İlçe Teşkilat Binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ali Şeker, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve çok sayıda partili katıldı. Bir ülkede ekonominin kötüye gitmesi halinde kadına şiddetin arttığını belirten CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ali Şeker, “Bir eve para girmediği zaman kadın ‘neden yemek yapmadın’ diye şiddet görüyor. Ülkemiz son 14 yıldır Avrupa ülkesi olmaktan çıkıp, Ortadoğu ülkesi olma yolunda ilerliyor. Özgürlük kısıtlanmaları, kadınların özgürlükleri kısıtlanarak kendini gösteriyor. Diktatöryal rejimlerde ilk olarak kadına baskı gerçekleşiyor. Biz de bunların acı sonuçlarını yaşıyoruz. Tacizi, tecavüzü, şiddeti, cinayeti önlemek, caydırıcı önlemler almak adına yeterli çalışma yapılmıyor” dedi.

 

SİYASETÇİLERE ÇOK DAHA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

 

İstanbul’da yeni bir düzenleme yapıldığını kaydeden Şeker, “Belli bir saatten sonra kadınların ulaşımları sağlanıyor. Bu Türkiye için utanç verici bir durumdur. Kadınlar tecavüze uğramasın diye, sağ salim evine gidebilsin diye böyle bir uygulama başladı. Ahlakını kaybetmiş toplum çöker. Burada siyasetçilere çok daha önemli görevler düşüyor. Kadına şiddeti durdurmak için alanlara çıkıp yüksek sesle mücadele etmemiz gerekiyor. Kadına şiddete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Ali Şeker’in konuşmasının ardından CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Genel Merkez tarafından yayımlanan ortak basın bildirisini okudu.

 

KADINLAR TECAVÜZE UĞRAMAKTA VE ÖLDÜRÜLMEKTE

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nün tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu söyleyen Alaca, “Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine taşıma günüdür. Yaşadığımız coğrafyada; kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Medyatik bir özelliği yok ise, ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

 

MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

 

Alaca şöyle devam etti: “Ülkenin gündemi o kadar ağır ki! Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye. Aslında kimsenin niyeti de yok! Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. Çünkü kadın, üstelik örgütlü kadın onlar için en büyük tehlike. Bilmiyorlar ki kadın hareketi mühürlenemez! Kadınlar olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak, kadın cinayetlerine, tacize tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz CHP’li kadınlar olarak, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yineliyoruz. Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı mücadelemizi devam ettireceğiz.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ