500 trilyonluk işlerin açılışını yapacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Armoni FM'de Tarık Eski'nin Parametre adlı programına konuk oldu. 10 Aralık'ta yeni hizmet binasının temelini atacağını kaydeden Kadir Albayrak, â€

GÜNDEM 24.11.2016 22:14:00 0
500 trilyonluk işlerin açılışını yapacağız

HERKESİN SORULARINI YANITLAYACAĞIZ

 

Tekirdağ'ın 963 gün önce Büyükşehir olduğunu belirten Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını, çeşitli doğal olumsuzluklara rağmen büyük bir sorumluluk ve yoğunluk içerisinde devam ettirdiğini söyledi. 2018 yılında her anlamda gelişmiş, bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkarmak istediklerini belirten Albayrak, “Önümüzdeki ay içersinde vatandaşlarla bir toplantı yapacağız. Her ilçeden başkanlar biraraya gelecek. Basını ve halkı davet edeceğiz. Herkesin sorularını yanıtlayacağız. Bize emant edilen malı, kurumu kendi namusumuz gibi koruyacağız. Bu kurumda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. En hassas oladuğumz konu budur. Yeni kurulan bir beldiye olarak halkımıza hesap vemeye hazırız. Alnımız ak” dedi.

 

GELDİĞİMİZ NOKTA GAYET İYİ

 

Ülkedeki 30 büyükşehir içinden 14’ünü ayrı tutmak gerektiğine işaret eden Kadir Albayrak, “Bu 14 büyükşehirden biri de Tekirdağ’dır. Türkiye standartlarında devletin bütçesinin yatırım oranı yüzde 38 civarında iken biz 2015’te yüzde 38,5 sonrasında da yüzde 42,5 yatırım oranı yakaladık. Bu oran TESKİ’de yüzde 48’dir. Bugün geldiğimiz nokta gayet iyidir. Hazır bir kurumu devr alsaydım bugünki şartlarda sorsaydınız kendimi çok başarılı görmezdim. Yeni kurulan bir beledieyede gayet başarılı oldugumuzu görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

127 BİN 800 KİLOMETRE YAPMIŞIM

 

Tekirdağ’da her gün 45 ila 60 arasında doğum, 15 nikah, 15 de ölüm olduğunu belirten Albayrak, “Hepisini bizzat arıyorum. Büyükşehir belediyesinin Ankara’dan gelen kaynaklarının dışında büyük kaynakları yok. Bunun dışnda bu işe başladığımızda yüklü borcu olan bir belediye devraldık. Yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu seneden sonra kültürel yatırımlarımız daha da artacak. Ben sürekli vatnadaşın içinde olmaya çalışıyorum. 127 bin 800 kilometre yapmışım. Asla siyasi tartışmaya girmem. AK Parti ve MHP’den mecliste arkadaşlarımız var. Ankara’ya giderken MHP'den bir vekaleti arakadaşa bıraktım. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararlarının yüzde 95’i oy biriğiyle alınan kararlar” diye konuştu.

 

YENİDEN ADAYLIĞI KONUŞMAK İÇİN ERKEN

 

Görev süresi boyunca TESKİ’nin 350 triyonluk yatırım yaptığını sözlerine ekleyen Albayrak, “Allah razı olsun demeleri lazım. Çalışmalar devam ederken çizme hediye ediyor, ben de çalışmalar bittiği zaman çorap hediye ettim” dedi. Yeniden adaylık konusunun konuşulması için çok erken olduğunu belirten Albayrak, “Onu zaman gösterecek. 862 gün daha var önümüzde. Gönlümden geçiyor tabiki ama önce hizmetlerimizi tamamlayalım. Nüfusumuz her sene 39 bin artıyor. Tekirdağ her sene 5 bin öğrencilik dersliğe ihiyaç duyuyor. Bunu görüp, görevimiz olmadığı halde 11 ilçede 11 okul projesi başladı. 9’unun inşaatları devam ediyor. 2 tanesi de yakında ihaleye çıkacak” dedi.

 

TEKİRDAĞSPOR’A MADDİ DESTEK VERME ŞANSIMIZ YOK

 

Tekirdağspor ile ilgili soruları da yanıtlayan Kadir Albayrak, “Kulübümüz 1967’de kuruldu. Nüfus 70 binken 2. ligdeydik. Tekridağspor’un BAL’dan 3. Lig’e çıkmasında elimizden geleni yaptıgımıza inanıyorum. Amatör liglere yardım etme şansımız var. 2 milyon TL yardım ettik. Tekirdağspor profesyonel oldu. Keşke büyükşehir olarak yardım etme şanısımız olsa da yapsak. Büyükşehir adıyla onlara destek olmak şanısımız yok. Tekirdağ 1. lige çıktığında stadı yapma sözü verdik. İstiyorum ki 1 milyon nüfuslu Tekirdağspor, 1. lige çıksın. Tekirdağspor, Ergenespor ve 1947 Çorluspor birleşsin” açıklamalarında bulundu.

 

YENİ HİZMET BİNASININ TEMELİNİ ATACAĞIZ

 

10 Aralık’ta yeni hizmet binasının temelini atacağını kaydeden Kadir Albayrak, “70 yıl işini görecek kadar güzel bir binamız olacak. Yaklaşık 140 triylonluk bir yatırım olacak. Aynı gün toplam 500 trilyonluk işlerin açılışını yapacağız. Çerkezköy'de 20 trilyonluk Kültür Sarayının temelini atacağız” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT