Kaymakam Kubilay'dan 'Öğretmenler Günü' ziyareti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Gümüş'ü ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Şub

GÜNDEM 23.11.2016 21:25:00 0
Kaymakam Kubilay

DAHA ÖNEMLİ BİR MESELEMİZ OLAMAZ

 

Göreve yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Kaymakam Kubilay “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır. Bu ciddi sorumluluğun gereğini en iyi şekilde hep beraber ifa etmeye çalışıyoruz.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, çağdaş yenilikçi olarak yarınlara hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemizin kalkınması için de önemli bir görev yapmaktadırlar. Çocuklarımızın geleceğinden daha önemli bir meselemiz olamaz. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ AÇTIK

 

Eğitimle ilgili yapılan hataların telafisinin mümkün olmadığını belirten Metin Kubilay “Çocuklarımızın eğitimi konusunda hata yapmamaya, varsa eksiklerimiz süratli bir şekilde bu eksiklikleri gidermeye özen gösteriyoruz. İlçemizde top yekûn olarak madde bağımlılığı ile mücadele seferberliği başlatmıştık. Okul çevrelerinde şüpheli şahısları ve tek sigara satışı yapılan yerleri emniyet güçlerimize bildiriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye hiç kimsenin hakkı yoktur.” dedi. Okullarda kameraların mutlak surette çalışır durumda olmasını da isteyen Kubilay “Varsa eksiklikler bir an önce giderilmesini ve okullarda gerekli fiziki iyileştirmeler özellikle çocuklarımızın okullarda bulunmadığı saatlerde yapılmalı” diye söyledi.

 

“EĞİTİMDE MARKA KENT OLACAĞIZ”

 

Sözlerine Çerkezköy’de eğitim konusunda Eğitim Kampüsü, Halk Eğitim Kampanyası, Okuma Yazma Seferberliği gibi birçok ciddi projenin hayata geçtiğini ve daha pek çok projenin de hayata geçirileceğini söyleyerek devam eden Kaymakam “Eğitimde marka kent olmayı hedefliyoruz.  Okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesi ile yakından ilgiliyiz. Okul öncesi okullaşma oranımızı %60’tan % 90’a çıkardık ve % 90’nın da üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Halk Eğitim Kampanyamızda devam ediyor. 50 bin kursiyere ulaşma hedefini hep beraber yakalayacağız. AB Hibe Projeleri ve Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında projelerin hazırlanması için Kaymakamlığımız bünyesinde Proje Koordinasyon Birimi kurarak İlçemiz eğitimine yüz binlerce EURO kaynak aktarıldı. Bütün okullarımızdan proje hazırlamalarını istiyoruz. Farkındalık oluşturmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E YENİ OKULLAR GELİYOR

 

Eğitim Kampüsü alanında yapılması planlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi için çalışmaların takip edilmesini söyleyen Kaymakam Kubilay, Kızılpınar’da yapımı devam eden, 24 er derslikli bir ilkokul ve bir ortaokulun biran önce eğitime açılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Kaymakam Metin Kubilay sözlerini Çerkezköy’de görev yapan tüm eğitim personeline yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür edip, başarılar dileyerek bitirdi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN