TESKİ'den indirim müjdesi

TESKİ'den su abonelerine müjde gibi bir haber geldi.  TESKİ 2016 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu'nda alınan karar gereğince Tekirdağ ilçelerinin bazı mahallelerinde içme ve kullanma suları i

GÜNDEM 22.11.2016 19:38:00 0
TESKİ

ÜCRETLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM

 

TESKİ Genel Müdürlüğü’nde TESKİ 2016 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada “ TESKİ 2016 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan 2016/44 sayılı karar gereğince; Büyükşehir olurken tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret % 50 oranında indirilmiştir. Uygulanan indirim her kademede geçerli olacaktır. Böylece atık su bedeli hariç ton başına alınacak su ücreti ilk kademe için 2,19 TL yerine 1,10 TL olmuştur. Toplamda 23 Mahallede geçerli olacak olan, bu yeni düzenlemeden yaklaşık olarak 80.000 abonemiz otomatik olarak yararlanacaktır” denildi.

 

HANGİ MAHALLERDE GEÇERLİ OLACAK?

 

TESKİ’nin aldığı karar doğrultusunda içme ve kullanma suları için alınacak ücretlerde indirim yapılan mahalleler arasında Süleymanpaşa ilçesinin Barbaros, Kumbağ, Karacakılavuz ve Banarlı Mahalleleri, Çorlu ilçesinin Yenice Mahallesi, Çerkezköy’ün Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri, Ergene ilçesinin Velimeşe, Ulaş, Marmaracık ve Misinli Mahalleleri, Marmaraereğlisi ilçesinin Yeniçiftlik ve Sultanköy Mahalleleri, Şarköy ilçesinin Mürüfte ve Hoşköy Mahalleleri, Hayrabolu ilçesinin Çerkezmüsellim ve Şalgamlı Mahalleleri, Malkara ilçesinin Kozyörük, Sağlamtaş ve Balabancık Mahalleleri, Saray ilçesinin Beyazköy ve Büyükyoncalı Mahalleleri, ve Kapaklı ilçesinin Karaağaç Mahallesi bulunuyor.