Kontak kapatacaklar

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu dün saat 10.30'da dernek binasında yaptığı açıklamada korsan olarak çalışan servislerin, diğer servisçi esnafını mağdur ettiğini

GÜNDEM 21.11.2016 18:33:00 0
Kontak kapatacaklar

UKOME'YE BİLDİRDİK

 

Yaklaşık 150 üye basın açıklamasına ilgi gösterirken, Başkan Aşkın Gündoğdu yaptığı açıklamada korsan araçların Çerkezköy'de faaliyet gösteren servisçi esnafının kazancına ortak çıktığını belirterek, UKOME'ye fotoğraflar eşliğinde bildirmelerine rağmen herhangi bir denetleme ya da uygulama yapılmadığını kaydetti. Şarköy, Muratlı ve Hayrabolu'da ticari plaka fiyatlarının düşük olması sebebiyle oradan ticari plakalı araç alınarak Çerkezköy piyasasında çalıştırılmasının bölgeselliğe aykırı olduğunu kaydeden Aşkın Gündoğdu, defalarca kez görüntülemelerine rağmen yasayı delmeye çalışan uyanık vatandaşların girişimlerini UKOME'ye bildirdiklerini aktardı.

 

OLDUKÇA GERGİN GEÇTİ

 

Toplantının ilerleyen dakikalarında toplantıya katılarak servisçi esnafının sorunlarını dinleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da, servisçi esnafının her zaman birlik ve beraberlik içersinde sorunların üzerine gitmesi gerektiği kaydetti. Kurumları zan altında bırakmadan ve incitmeden devletle birlikte iş birliği içerisinde olunması gerektiğini söyleyen As, “Tekirdağ'da bulunan 8 şoför ve otomobilciler odasına bu hassasiyet bildirilerek, ortak bir birlinç oluşturup sorunumuzun çözümü için destek bulmalıyız. Sorunlarımız çözülmezse UKOME'ye tepkimizi birlikte koyarız" dedi. Servis esnafının çuvaldızı kendisine batırması gerektiğini sözlerine ekleyen As, 50 TL'lik yere 35 TL fiyat biçerseniz işin karşılığını alamazsınız, sadece piyasasını öldürürsünüz. Artık bizim de para kazanma zamanımız geldi" diye konuştu.

 

KONTAK KAPATIRIZ

 

Son olarak Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ise UKOME'nin gerekli incelemeleri başlatarak Tekirdağ'dan korsan servis araçlarını çıkartmaması halinde kontak kapatma eylemi yaparak sokaklara döküleceklerini ifade etti. Servisçi esnafının gün geçtikçe zarara uğradığını kaydeden Gündoğdu, yaptığı açıklama ile adeta UKOME'ye göz dağı verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT