Prizren'den Edirne'ye dostluk ziyareti

Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı başkanlık makamında ziyaret etti. Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette her iki belediyenin ortak yer alabileceği

GÜNDEM 21.11.2016 18:20:00 0
Prizren

“ZİYARETİMİZ ORTAK PROJELERİN BAŞLANGICI OLSUN “

 

Edirne Belediyesi’ne yaptığı ziyaret sırasında konuşan Kujtim Gashi, iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve sosyal iş birliğini geliştirmek adına Edirne’ye geldiklerini ifade ederek,  Edirne’yi yakından tanımak ve Edirne Belediyesi ile ortak projelerde yer almak istediklerini söyledi. Edirne Belediyesi’ne gerçekleştirdikleri bu ziyaretin bir başlangıç olarak kabul edilmesini isteyen Gashi, misafirperverliğinden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

 

“TÜRKİYE VE KOSAVA DERİN BAĞLARLA BAĞLI”

 

Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi’den sonra söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, Türkiye ile Kosava’nın çok derin kültürel bağlara sahip olduğunu ifade etti ve Prizren Belediye Mclis Başkanı Kujtim Gashi’yi Edirne’de ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirdi.

 

EDİRNE’NİN TARİHİ HAYRAN BIRAKTI

 

Yapılan konuşmaların ardından Gürkan  Gahi’ye tarihi Edirne Belediye Binası’nı gezdirdi.  Recep Gürkan,1900 yılında belediye binası olarak hizmete sunulan yapının, Türkiye’de belediye binası olarak projelendirilerek, 116 yıl kesintisiz hizmet veren tek yapı olduğunu belirtti.  Gashi de gezi sırasında Edirne Belediye Meclis Salonu’na ve Atatürk’ün Edirne’ye geldiği sırada kaldığı Atatürk Odası’na hayran kaldığını belirtti.

 

GÜRKAN’DAN GASHİ’YE HEDİYE

 

Gezi sonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi’ye Edirnekari tablosu, aynalı süpürge, mis sabun ve badem ezmesi hediye edildi.

 

Marmara Haber