Kent Park Projesi başlıyor

Şehri daha yaşanılabilir bir hale getirmek için ilçedeki sosyal donatı alanlarını çoğalttıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu kapsamdaki en önemli projemiz Kent Park Projesi. Ya

GÜNDEM 20.11.2016 19:35:00 0
Kent Park Projesi başlıyor

KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ BAŞKA BİR ALANA TAŞIDIK

 

Kent Park projesi içinde Kültür Merkezi ve Pazar Yeri projelerinin de yer aldığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pazar Yeri ve Kültür Merkezi projelerini aynı alan içinde planlamıştık. Çünkü ilçemizde böylesine büyük projeleri hayata geçirebileceğimiz genişlikte alanlarımız neredeyse yok gibi. Derken, mevcut TIR Parkı’nın arkasındaki sorunlu alanla ilgili mahkemeyi kazandık. Daha sonra hızlı bir çalışma ile Kültür Merkezi projesini buraya taşımaya karar verdik” dedi.

 

İLK KAZMA MART’TA VURULACAK

 

Yeni Pazar Yeri’nin proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Vahap Akay, “En kısa zamanda yapım ihalesine çıkıp çalışmalara başlayacağız. Bununla birlikte yaklaşık 22 milyon TL maliyetli Kültür Merkezi de Ocak ayı başında ihaleye çıkacak. Mart ayı başında da ilk kazmanın vurulması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

 

BAKANLIK 12 MİLYON 200 BİN LİRALIK YATIRIM İSTİYOR

 

Amaçlarının Çerkezköy’de bir çekim merkezi oluşturmak olduğunu kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bunun için Kent Park Projesi çok önemlidir. Yakında Büyükşehir Belediyesi Adnan Kahveci Parkı’ndan Kent Park Projesi çalışmalarına başlayacak. Bu konuda önümüzdeki engellerden biri de Astsubay Lojmanlarıdır. Burayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı bizden 12 milyon 200 bin Liralık yatırım talep etti. Biz bu tutarın çok yüksek olduğunu beyan ettik. Yakında Bakanlığımızı bir kez daha ziyaret edeceğiz. 9 Aralık tarihine kadar bizden teklif bekliyorlar. Biz projeyi Büyükşehir Belediyesi yatırım progremına aldırarak proje için 5 milyon Liralık bütçe ayırttık” dedi.  

 

BAKANLIK İLE GÖRÜŞECEĞİZ

 

Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerin olumlu geçmesini talep eden Başkan Akay, “Burada ikamet eden kişi sayısı zaten çok az. Üstelik 6 bloktan 4’ü ruhsatsız yapı ve hepsi de miyadını tamamlamış. Biz gösterilecek alanda kendilerine yeni lojmanlar yapmayı taahhüt ettik. Umarım Ankara’ya gittiğimizde bu sorunu çözeriz ve Kent Park projemizin önünde hiçbir engel kalmaz. Böylece burası çekim merkezi olur. Ailelerimiz çocukları ile birlikte günün geç saatlerine kadar burada vakit geçirebilir. Bu durum ilçe merkezindeki esnafımız için de büyük avantaj olacaktır. Caddede insan olduğu sürece esnaf dükkanını kapatmak istemeyecektir. Bu da akşam saat 18.00’dan sonra hayatın durduğu Çerkezköy’de esnafın daha geç saatlere kadar dükkanını açık tutmasını, böylece ilçede geç saatlere kadar cadde ve sokakların cıvıl cıvıl olmasını sağlayacaktır” diye konuştu. 

 

AİLELER PARKLARA AKIN EDİYOR

 

Bugüne kadar Çerkezköy’de 18 park yaptıklarını kaydeden Başkan Akay, “Bu sırada bazı kişiler bana düşman oldu, küfürler etti. Fakat akşam saatlerinde bu parkları dolaştığımda ve orada ailelerin geç saatlerde bile çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiklerini gördüğümde doğru bir iş yaptığımı anlıyorum. Parklarımız insanların akınına uğradı. Demek ki böyle bir şey yapılmasına ihtiyaç vardı. 30 sene önce ben ailemler İstasyon Mahallesi’nden Adnan Kahveci parkına gelirdim. Sonraki yıllarda orası adeta kaderine terk edildi. Sarhoşların, madde bağımlılıarının meskeni haline geldi. Biz göreve geldikten sonra orayı temizledik. Eskiden yaşadığımız o güzel havanın, Çerkezköy’de yeniden yaşaması, ailelerin akşam saatlerinde bile parklara akın etmeleri için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ