Can Akay: Çocuktan gelin olmaz

CHP Kapaklı İlçe Başkan Yardımcı Avukat Can Akay, Türkiye'nin gündemine oturan ve birçok kesim tarafından tartışılan 'cinsel istismar önergesi' ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 20.11.2016 19:27:00 0
Can Akay: Çocuktan gelin olmaz

“ÇOCUKLA CİNSEL BİRLİKTELİK KURULAMAZ”

 

Öneriyi verenler hangi vicdan ve akılla verdiler, bilemiyorum diyen Avukat Can Akay, “Öneri, çocuğun rızasıyla gerçekleşen cinsel istismar suçundan bahsediyor. Oysa 18 yaşından küçük bir insan, cinsel dokunulmazlığı konusunda sağlıklı karar veremez. 18 yaşından küçük bir kimse, istismar edilebilir, rızası hileyle alınabilir. Bir çocuk, cinsel dokunulmazlığı konusunda rıza da verse onunla cinsel birliktelik kurulamaz, kurulması suçtur, ahlak dışıdır ve böyle kalmalıdır!” dedi.

 

“ÇOCUKLARI RAHAT BIRAKIN”

 

Önergenin yasalaşması halinde küçük yaşta evliliklerin yasa tarafından teşvik edilmiş olacağını belirten Akay, “Eğer bu teklif yasalaşırsa, tecavüz mağduru çocuklar üzerindeki “evlen” baskısı artacak. Eğer bu teklif yasalaşırsa, çocuk gelinler artacak. Eğer bu teklif yasalaşırsa, evlendikten sonra boşanmak isteyen çocuklar ve yetişkinler üzerinde “Boşanma” baskısı artacaktır. Eğer bu yasa teklifi geçerse, küçük yaşta evlilikler yasa tarafından teşvik edilmiş olacak” diye konuştu.