Devletin suyu boşa akıyor!

Çerkezköy'de evlerinin önündeki su patlağının aylardır bulunamamasına isyan eden vatandaşlar, Yaklaşık 5 aydır TESKİ ekipleri buradaki su patlağını arıyor fakat bulamıyor. Devletin suyunun b

GÜNDEM 18.11.2016 20:13:00 0
Devletin suyu boşa akıyor!

EKİPLER GELİP GELİŞİ GÜZEL KAZI YAPIYOR

 

Çerkezköy’e bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Başkaya Sokak’ta binalarının önünde bulunan su patlağından aylardır boşa içme suyu aktığını belirten mahalle sakinleri, duruma isyan etti. Yaklaşık 5 aydır TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’ni aramaktan yorulduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Kamber Adar, “10 gün önce ekipler buraya geldi. Bina çevresini kazdılar. Fakat hala su patlağını bulamadılar. En son üç gün önce ekipler tekrar geldi. Binanın önünü resmen eşelediler ama yine de sonuç çıkmadı. Dün sabah saatlerinde bölgeden yine kaynak suyu gibi içme suyu akmaya başladı. Bu yüzden evlerimizdeki çeşmelerden sular az akıyor. Ekipler gelip gelişi güzel kazı yapıyor. Yetmezmiş gibi elektrik kablolarına da zarar veriyorlar. Patlağın yeri bir türlü bulunamadı. Binalarımızın bodrum katı sular altına kalıyor. Duvarlardan sular sızarak temele zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

 

GELEN GİDEN YOK

 

Sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşmasını temenni ederek yetkilileri göreve davet eden Kamber Adar, “Bir su patlağı aylardır bulunamaz mı? Bıktık artık. Sorunumuzun en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Yetkililer buradan önce kanalizasyon suyu aktığını iddia ettiler. Biz içme suyu aktığını söyledik. Bize inanmadılar. Daha sonra yapılan test sonuçları bizim haklı olduğumuzu bölgeden içme suyu aktığını gösterdi. Yetkililer bu kez de kendi aralarında fikir çatışması yaşamaya başladı. Sabah saat 08.00 sularında ihbar hattını aradık. Birazdan geliyoruz dediler ama aradan 2 saat geçmesine rağmen gelen giden yok. Hem patlağı bulamazlar hem de akan suyun parasını bizlerden alırlar” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Mehmet AYAN