279 bin nüfusa hizmet veriyor

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, önceki gün gerçekleştirdiği Rehberlik Araştırma Merkezi ziyaretinde kurum müdürü İdris Gündüzalp'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurum

GÜNDEM 18.11.2016 20:05:00 0
279 bin nüfusa hizmet veriyor

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

 

İlçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın gayretleri sonucu şehre kazandırıldı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun, ilçe merkezinden Veliköy Mahallesi’ndeki yeni binasına taşınmasının ardından boşalan binada faaliyete başlayan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, faaliyete geçtiği günden beri çok önemli çalışmalara imza attı. Kurumun çalışmalarını yakından takip eden Kaymakam Metin Kubilay, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İdris Gündüzalp’i ziyaret ederek kurumda incelemelerde bulundu.

 

HİZMETLERİMİZ SADECE ÇERKEZKÖY’LE SINIRLI DEĞİL

 

Kurum olarak, Devletin sağladığı eğitim olanaklarından çocukların en iyi şekilde faydalanabilmeleri için gayret gösterdiklerini kaydeden Çerkezköy RAM Müdürü İdris Gündüzalp, “Burada gerek özel eğitim gerektiren zihinsel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, otistik, bedensel yetersizlik, işitme ve görme yetersizliği olan çocuklar; gerekse üstün yetenekli çocuklar Devletimizin sağlamış olduğu eğitim olanaklarından en iyi şekilde yararlanabiliyor. Kurumumuzda bu amaçla tanılama ve eğitim tedbiri işlemleri yürütülmektedir. Kaymakamız Metin Kubilay’ın sürekli desteğini alan kurumumuz sadece Çerkezköy ile sınırlı kalmayıp, Kapaklı ve Saray’ı da kapsayan bir hizmet anlayışı ile yaklaşık 279 bin kişilik bir nüfusa hizmet vermektedir” dedi.

 

13 PERSONELLE HİZMET VERİYORUZ

 

Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin Özel Eğitim ve Rehberlik alanı olmak üzere iki alanda faaliyet gösterdiğine dikkat çeken İdris Gündüzalp, “Her ay yaklaşık 300 öğrenci ve ailesine hizmet vermekte ve bu öğrencilerle iligili tüm iş ve işlemleri yürütmekteyiz. Çerkezköy RAM, 5 Özel Eğitim, 6 Psikolojik Danışman, 1 Müdür Yardımcısı ve 1 Müdür olmaküzere toplam 13 personeli ile 3 ilçeye hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM ALAN ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy RAM ziyaretinde rehber öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen ‘Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Yetiştirme Kursu’nu da ziyaret eden Kaymakam Kubilay, eğitim alan öğretmenlere başarılar diledi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın destekleri ile Yeşilay tarafından ülke genelinde yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı broşürünü de inceleyen Kubilay, madde bağımlılığının önlenmesi adına yapılabilecek tüm çalışmaları desteklediğini kaydetti. “Çocuk Koruma Kanunu” ve “Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele” kapsamında top yekun seferberlik başlattıklarını söyleyen Kubilay, “Her kurumun üzerine düşeni yapması için kararlar alındı. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor. Eğitimler alan öğretmenlerimiz, Halk Eğitim Merkezimiz aracılığı ile 5 alanda bağımlılığın önlenemsi adına eğitim verecekler” diye konuştu.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN