Edirne Belediyesi Yapex Fuarı'nda

Edirne Belediyesi 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma teması ile düzenlenen Yapex Fuarı'nda yer aldı. Edirne Belediyesi'nin, şehri geleceğe taşıyacak projeler

GÜNDEM 18.11.2016 19:54:00 0
Edirne Belediyesi Yapex Fuarı

EDİRNE BELEDİYESİ FUARA 2’NCİ KEZ KATILDI

 

Her yıl Antalya Expo Center’da gerçekleştirilmekte olan ve tarihi kent belediyelerinin ve kamusal yatırımcıların da ilgi odağı olan tarihi miras ve eski kent yapılarının koruma ve restorasyon projeleri için geliştirilen çözümlerin de ele alındığı  ‘YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’na Tarihi Kentler Birliği Üyesi olarak, Edirne Belediyesi ikinci kez katıldı. Edirne Belediyesi Antalya Expo Center’da düzenlenen fuarda Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2015 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında en yüksek puanı alarak birincilik ödüllerine layık görülen Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi ve Kırkpınar Alanı Rekreasyonu Projeleri’ni tanıtma imkanı buldu.  Tanıtım standında ayrıca Kültür ve Nikah Salonu’na dönüştürülecek Eski Elektrik Fabrikası’nın Restorasyon Projesi, Hafızağa Konağı Kent Belleği Müzesi Projesi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği ve kente yeni bir destinasyon merkezi kazandıracak olan Şaheser Mimar Sinan Eserleri; Minia Parkı’na yer verildi.

Öte yandan Edirne Belediyesi’nin standında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de yer verilmesi fuarı gezenler tarafından takdirle karşılandı.

 

GURUR VERİCİ

 

Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması kapsamında düzenlenen yarışmada iki projesi de birinci olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ödül töreni için gittiği Antalya’da Yapex Fuarı’nı da gezdi. Yerel yönetimlerin açtığı stantları inceleyen Gürkan, diğer belediyelerin projeleriyle yakından ilgilendi. Edirne Belediyesi olarak kenti geleceğe taşıyacak projelere imza attıklarını anlatan Gürkan, 2 projenin de birincilik ödülüne layık görülmesinin gurur verici olduğunu söyledi.  Yapex Fuarı’nda Edirne Belediyesi adına İmar ve Şehircilik Müdür V. Şehir Plancısı Dinçer Asar, Yüksek Mimar Ender Özden, Yüksek Mimar Derin Özlem, Harita Mühendisi Nilüfer Kaplaner, Sanat Tarihçisi Anıl Biçer, Alan Yönetim Başkanı Asistanı Sibel Kıyak da yer aldı.

 

Marmara Haber