Süre 25 Kasım'da bitiyor

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, borcu olan vatandaşların 6736 Sayılı Kanunla getirilen ödeme kolaylıklarından faydalanması için tanınan müracaat süresinin, 25 Kasım Cuma gün?

GÜNDEM 18.11.2016 19:53:00 0
Süre 25 Kasım

BORCU YOKTUR YAZILARI ALINABİLECEK

 

Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olanların, 6736 Sayılı Kanun kapsamında 25 Kasım 2016 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri halinde birçok avantaja sahip olacağını belirten Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, “Borçları peşin veya taksit halinde ödeyebilecekler. İlk taksit ödemesi 2 Ocak 2017’de olacak. Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmeyecek. Borcu yoktur yazıları alınabilecek. Tatbik edilen hacizler ödemeler nispetinde kaldırılacak. Borçlardan dolayı herhangi bir icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak. Sigorta Primi Teşvik uygulamalarından yararlanılabilecek” dedi.

 

5 PUANLIK PRİM İNDİRİMİNDEN FAYDALANABİLECEKLER

 

Konuyu 4/B (Bağ-Kur) Sigortalıları açısından da değerlendiren Fatma Derya Alan, “Borçlarını yapılandıranlar Sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. 6745 Sayılı Kanunla yapılan yeni düzenleme gereği, 1 Ekim tarihinden itibaren 5 puanlık prim indiriminden faydalanabilecekler. Bu kapsamda prim ödeyen Sigortalılarımız için, 5 puanlık indirim, ayda asgari 82,35 TL tutarına tekabül etmektedir. Borçlarını yapılandıran 4/B sigortalıları 2016 yılı için ödemeleri gereken aylık asgari 568,22 TL yerine 485,87 TL, 4/B sigortalıları ise 435,63 TL yerine, 372,50 TL ödeyeceklerdir” diye konuştu.

 

BORÇLAR 12 TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

 

Genel Sağlık Sigortalısı olanlardan, gelir testi yaptırmamış olanların, 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat etmeleri halinde, yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödeme imkânı sağlandığını söyleyen Alan, “Ayrıca Genel Sağlık Sigortalıları, 31 Ocak 2017 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları halinde, 2016/Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarını gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 taksitle ödeyebilecektir. Peşin veya taksitle ödemede peşin ödeme veya ilk taksit ödemesi 28 Şubat 2017 tarihine kadar yapılabilecektir” dedi.

 

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

 

Alan, “İdari Para Cezası borç asıllarının yüzde 50’si ile buna ilişkin gecikme tutarları terkin edilecek. 30 Haziran tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin olup 31 Aralık tarihine kadar ödenmemiş veya eksik ödenmiş olan idari para cezası asıllarının yüzde 50’si ile Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde idari para cezası asıllarının kalan yüzde 50’si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşlarımızın gerek yapılandırma kapsamında ödeme kolaylığından, gerekse sayılan diğer avantajlardan faydalanabilmeleri için 25 Kasım 2016 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber