Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ambalaj atığı geri kazanım eğitimlerini yeni eğitim-öğretim yılında da sürdürüyor. Yetkililer, "Sosyal sorumluluk ve çevre bilinci kazand?

GÜNDEM 17.11.2016 20:53:00 0
Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

8 ADET OKULDA EĞİTİM VERİYORUZ

 

2016 yılı planlamaları kapsamında daha önce mahalle bazında yürütülen bilgilendirme çalışmalarının ilköğretim okullarında devam ettiğini kaydeden Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Sosyal sorumluluk ve çevre bilinci kazandırmak ve çevre bilincini aşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Proje kapsamında Çorlu’da 2016-2017 yılı 1. döneminde 8 adet okulda eğitim veriyoruz. Eğitimlere katılan öğrencilere ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve ekonomiye tekrar kazandırılması konularını anlatıyoruz” dedi.

 

BEN ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜM

 

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Eğitimlerin sonunda ise bilgilerin kalıcı olması için Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Ben Çevre Gönüllüsüyüm’ isimli boyama kitapları dağıtıyoruz. Bu eğitim-öğretim yılında ilk olarak Seymen İlkokulu, Atakent İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Anaokulu ve Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimler, önümüzdeki günlerde Unilever İş ilkokulu, Fevzi Çakmak ilkokulu, Trakya Koleji ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nda devam edecek” diye konuştu.

 

Marmara Haber