Yıkımlar devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi'nin 9 Kasım Çarşamba sabahı başladığı dere yataklarında yeşil alanlara yapılan gecekonduların yıkım çalışmaları dün devam etti. Yıkımlarda herhangi bir itir

GÜNDEM 17.11.2016 10:59:00 0
Yıkımlar devam ediyor

İLK GÜN TOPLAM 11 GECEKONDU YIKILDI

 

Çerkezköy Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde buluan Kavak Dere’nin ıslah edilmesi ve dere yataklarının temizlenip yeşil alan olarak şehre kazandırılması amacıyla başlattığı yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 9 Kasım Çarşamba sahabı başlayan yıkımlarda ilk gün Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’taki 31 gecekondudan 5’i, Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’taki 10 gecekondudan da 6’sı yıkıldı. Daha sonra kalan yapıların boşaltılması amacıyla vatandaşlara 18 Kasım Cuma gününe kadar ek süre tanındı.

 

DÜN 9 GECEKONDUNUN YIKIMI DAHA GERÇEKLEŞTİ

 

Yıkımlar, dün saat 10.30 sularında Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’ta devam etti. Yıkımlar öncesinde gecekondu sahipleri belediye ile anlaşarak nakdi yardımını alıp evlerini boşalttı. Alabinde Ceylan Sokak’ta kalan 26 gecekondunun 7’si daha yıkıldı. Ekipler öğleden sonra da Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’ta kalan 4 gecekondudan 2’sini daha yıktı. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri gerek Ceylan Sokak, gerekse Yaldız Sokak’ta yıkılması planlanan toplam 21 gecekondunun boşaltılması için vatandaşlara 21 Kasım Pazartesi gününe kadar ek süre verdi.   

 

HER AİLEYE NAKDİ YARDIM

 

Yeşil alanlarda yıllardır işgalci durumda bulunan her bir gecekondu sahibine, evlerini boşaltmaları karşılığında Çerkezköy Belediyesi’nden 2 bin 700 TL, Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan da 1 000 TL nakdi yardımda bulunuldu. Bunun dışında gecekonduları yıkılan her aileye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 1 yıllık kira bedeli karşılığı hane başına 4 bin 800 TL yardımda bulunulması için de görüşmeler devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ