Engellilerin hakları koruma altında

Çerkezköy sokak ve caddelerindeki engelli rampalarına araç park edenlerle ilgili Çerkezköy Kaymakamlığı uyarıda bulundu. Kaymakamlık, engelli rampalarına araç park edenler hakkında yasal işlem başlatıla

GÜNDEM 16.11.2016 19:55:00 0
Engellilerin hakları koruma altında

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLUYOR

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Çerkezköy’ün cadde ve sokaklarında engelli vatandaşların daha rahat hareket etmesini sağlayan engelli rampalarına araç park edildiği, bu yüzden de engelli vatandaşların mağdur olduğu ve hayatlarının zorlaştığı belirtildi.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI

 

Açıklamada ayrıca, “Kaymakamlık olarak bizler daima engelli vatandaşlarımızın yanında olup, engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliği sağlayan bir düşünce anlayışı ile hizmet etmekteyiz. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakkı olan engelli vatandaşlarımızın kanunlarla düzenlenmiş hak ve hizmetlerden yararlanması ve topluma kazandırılması hususunda herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek zorundadır.  “ denildi.

 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

 

Engelli vatandaşların sosyal yaşamda yer almalarını engelleyici uygulamalara izin verilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada bunu dikkate almayan araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ