Sertifikalarını aldılar

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin ilk girişimci adayları sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

GÜNDEM 16.11.2016 19:37:00 0
Sertifikalarını aldılar

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİNDEN YARARLANABİLECEKLER

 

Uzunköprü’de düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Ercan İhtiyar ve Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından verildi. Törende konuşan Mahmut Şahin, “Girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak eğitimleri Trakya Kalkınma Ajansı KOSGEB işbirliğinde veriyoruz. Bir girişimci iş kurarken en temelde neyin eksikliğini hissediyorsa o anda devreye giriyoruz. Bu eğitimler ile Girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırıyoruz ve işletme yönetimi bilgisiyle donatıyoruz. Eğitimleri alan Girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmak amacı ile teorik ve uygulamalı eğitim programları da verilerek eğitimlerin sonunda Girişimciler sertifikaya sahip oluyorlar. Girişimciler bu sertifikalarla KOSGEB Girişimcilik Desteğinden yararlanma imkânını da elde edecekler” dedi.

 

TOPLAM 3 BİN 341 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ

 

Kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 32 saatlik bir eğitim verildiğini kaydeden Şahin, “Eğiticilerin ücretini TRAKYAKA karşılıyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 50 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 100 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular TRAKYA’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor. TRAKYAKA ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 15 Kasım 2016 itibarıyla Tekirdağ’da 72 eğitimde bin 850 kişiye, Kırklareli’de 27 eğitimde 721 kişiye, Edirne’de 28 Eğitimde 770 kişiye olmak üzere toplamda 127 eğitimde 3 bin 341 kişiye sertifika verildi.

 

Marmara Haber