Kılıçdaroğlu temelini attığı okulun açılışını yapacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "11 ilçede 11 okul" projesi kapsamında Çerkeköy'e bağlı Kızılpınar Mahallesi'nde Nisan 2016'da yapımına başlanan 21 derslikli il

GÜNDEM 15.11.2016 19:46:00 0
Kılıçdaroğlu temelini attığı okulun açılışını yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Nisan 2016 tarihinde temelini attığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun açılışı için bir kez daha Çerkezköy’e gelecek.

 

TEMELİ 2 NİSAN 2016’DA ATILDI

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Çerkezköy’de yapmayı planladığı 21 derslikli okulun, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın önerisi üzerine Kızılpınar Mahallesi Ülkü Sokak’ta yapılmasına karar verildi. Okulun yapımıyla ilgili bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından 2 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’da temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Çerkezköy ve Tekirdağ protokolünün yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

 

HAYATIMDA YAPTIĞIM EN GÜZEL İŞLERDEN BİRİSİ

 

Kılıçdaroğlu Kızılpınar Mahallesi’ndeki okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Hayatımda yaptığım en güzel işlerden birisi de bir okulun temelini atmaktır. Çünkü çocuklarımızın çok iyi okuması gerekiyor. Eğer çocuklarımız okursa Türkiye geleceğe güvenle bakar” ifadelerini kullanmış, okulun açılışını da hep birlikte yapmayı temenni etmişti. 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun 15 Aralık Perşembe günü düzenlenecek törenle açılması bekleniyor. Ayrıca, okulun açılışının, temel atma törenine de katılan Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirlmesi bekleniyor.

 

OKULUN ETRAFINA YENİ YOLLAR YAPILDI

 

Yapım çalışmaları tamamlanan okulda, yüklenici firma tarafından son rötuşlar yapılırken; Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de okulun etrafında yol yapım çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’nden asfalt gönderilmesinin ardından, yapılan yollar asfaltla kaplanacak. Bu sayede 2016-2017 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında faaliyete geçmesi beklenen okulda okuyacak olan öğrenciler çamurda yürümek zorunda kalmayacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ