Sessiz sedasız boşaltıldı

Geçtiğimiz yıl FETÖ/PDY'ye ait olduğu için hükümet tarafından el konulan ve kayyum atanan Bank Asya'nın Ağustos ayında faaliyetleri durdurulan Çerkezköy'deki şubesi, görevliler tarafından

GÜNDEM 14.11.2016 19:57:00 0
Sessiz sedasız boşaltıldı

FETÖ/PDY örgütüyle olan bağı nedeniyle TMSF tarafından kapatılan Bank Asya’nın Çerkezköy’de Atatürk Caddesi üzerindeki şubesi boşaltıldı.

 

18 TEMMUZ’DA TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU

 

Hükümetin el koyması ve kayyum atanmasının ardından ülke genelinde bir süre faaliyetlerine bu şekilde devam eden banka, sonrasında satılığa çıkarıldı. Fakat adı FETÖ/PDY ile anılan Bank Asya’yı kimse satın almak istemedi. Bankanın müşterileri de terör örgütü ile olan bağı nedeniyle banka ile olan irtibatını kesti. Satış işlemi gerçekleşemeyen Bank Asya için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından bankanın artık devam etmeyeceği bildirildi. Devlet tarafından el konulan bankanın satılamaması ve tercih edilmemesi Devlete zarar vereceği gerekçesi ile bankanın kapatılmasına karar verildi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Asya Katılım Bankası A.Ş'nin 18.07.2016 tarihinde tüm faaliyetleri durdurulmuştur" denildi.

 

TABELASI DA SÖKÜLDÜ

 

Bank Asya’nın kapatılmasının ardından ülkenin birçok noktasındaki şubeleri tek tek boşaltılmaya başlandı. Bankanın Çerkezköy’deki şubesi Ağustos ayında kapatılmış, bankanın camına da “TMSF kararı ile bankamız faaliyetleri geçiçi olarak durdurulmuştur” yazısı asılmıştı. Eylül ayında sessiz sedasız banka içindeki evraklar boşaltılırken; dün akşam saatlerinde de bankanın içindeki demirbaşlar boşaltılırken, tabelası da söküldü. Görevliler, ilk etapta ATM’leri yerinden sökerken; boşaltma işlemlerinin sonunda da bankanın tabelası yerinden çıkarıldı. Görevliler, tabelanın sökülmesi sırasında vatandaşların zarar görmemesi için bankadan söktükleri ATM’leri bariyer olarak kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ