İnternette yüzde 100 güvenlik yoktur

Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (?

GÜNDEM 14.11.2016 19:43:00 0
İnternette yüzde 100 güvenlik yoktur

TÜRKİYE’DE 40 MİLYONDAN FAZLA İNTERNET KULLANICISI VAR

 

Dün saat 10.30’da başlayan seminerde Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden polis memurları Esin Kantar, Aycan Yenici, Hasan Kaya ve Mustafa Sevgi ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden polis memuru Enes Yılmaz öğrencilere “Güvenli internet kullanımı, sanal alemde arkadaşlık ilişkilerinde karşılaşabilecek tehlikeler” konularında bilgi verdi. Seminerde ilk konuşmayı yapan Polis Memuru Esin Kantar, Türkiye’de 40 milyondan fazla internet kullanıcısının olduğunu belirterek, “Kullanıcıların yüzde 78’i sosyal paylaşım ağları için internete giriyor. 12-24 yaş arası kullanıcı oranı ise yüzde 47’dirç Cep telefonundan internet kullanan kişi sayısı ise yaklaşık 8,5 milyondur” dedi.

 

BUGÜNKÜ PAYLAŞIMLARINIZ YARIN HAYATINIZI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

 

Genellikle internetin araştırma yapmak, sohbet etmek, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmak, internet bankacılığı kullanmak, e-posta almak-göndermek, oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek ve alışveriş yapmak için kullanıldığını belirten Kantar, “İnternetin en büyük faydası bilgiye hızlı erişimdir. Alışveriş, eğlence, sohbet, iletişim, e-ticaret ve bankacılık ile finans işlemlerini kolaylıkla yapabilme imkanı sunuyor. İnternetten yararlanmak herkesin temel hakkıdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı gibidir. İnternet dünyamıza açılan bir özgürlük penceresidir. Peki, evinizin penceresini ardına kadar açık bırakır mısınız? Her pencereye başınızı dayayıp bakar mısınız? Yanlış veya zararlı bilgiye erişim, siber zorbalık, kişisel bilgilerin paylaşımı, zararlı yazılımlar, ponografi/çocuk istismarı, oyun ve internet bağımlılığı, yabancılarla çevrimiçi çevrimdışı iletişim ve şiddet, nefret, ırkçılık gibi dezavantajları da var. Paylaştığınız her türlü bilgi silinmeden kalabilir. Gönderileriniz masum görünse de sonradan hayatınızı etkileyebilir. Günlük hayatınızı, arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle olan ilişkilerinizi etkileyebilir ve keşke paylaşmasaydım diyebilirsiniz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

 

Kişinin şahsına ait önemli bilgilerin yer aldığı bilgisayar ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmanın sakıncalı olabileceğini belirten Kantar, “İnternette yüzde 100 güvenlik hiçbir zaman sağlanamaz. Özellikle chat ortamında bilgisayarınıza saldırılabileceğini, chat de tanıştığınız kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon işiniz gibi konularda şahsi bilgilerinizi vermemeniz gerektiğini unutmayın” uyarılarında bulundu. Konferans sonunda öğrencilere flash bellek, anahtarlık, kalem, not defteri ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 4 gün boyunca ilçedeki okullarda konferanslar düzenleyecek.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ