Yeni dönem başlıyor

Trakya Kalkınma Ajansı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB)  arasında imzalanan protokol kapsamında Trakya Bölgesi'ndeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan "Yeni İşim Girişim

GÜNDEM 13.11.2016 19:35:00 0
Yeni dönem başlıyor

3 ÜNİVERSİTEDE SEMİNERLER DÜZENLENDİ

 

Let’sUp Programı’nın tanıtım seminerleri Trakya, Kırklareli ve Namık Kemal Üniversiteleri’nde düzenlendi. Seminerlerin sunuculuğunu TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Çoşkuner, Pepee karakterinin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç, Girişimcilik Vakfı’ndan Elif Ulun ve GE Healthcare Satış Müdürü BertayFişekçi yaptı. Seminerlere, Yeni İşim Girişim Programı ilk dönem birincisi Kadir Can Kırkoyun, ikincisi Ertaç Paprat, Hatice Nur Doğru’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Yeni İşim Girişim Programı’nın içeriğinin anlatıldığı seminerde, sektör temsilcileri girişimcilere sağlanan fırsatlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yapılan son tanıtım toplantısına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin veRektör Erhan Tabakoğlu birlikte katıldı.

 

AMAÇ GİRİŞİMCİNİN BÜYÜMESİ

 

Dünyada girişimcilik konusunda son 20 yılda önemli adımlar atıldığını söyleyen Mahmut Şahin, “Yeni İşim Girişim programı ileTrakya’da girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini amaçlıyoruz ve bu amaçla 3 üniversite, 11 Ticaret ve Sanayi Odası, 3 Teknopark ve TEB ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz programa 150’nin üzerinde başvuru oldu ve biz bunların içerisinden başarılı bulduğumuz 30 tanesini eğitimlere tabii tuttuk. İçlerinden üçüne de fikirlerini ve ufuklarını açacak fırsatlar verdik ve destekledik. “Bir fikri olan bize başvursun” diyoruz. Gerisini biz A'dan Z'ye hallediyoruz. Üniversiteyle birlikte gelenlere ne gerekiyorsa fikri ne aşamadaysa geliştirme, eğitim yada eğitimde kalacak yer sorunu varsa hepsini çözüyoruz. Bu işin en iyilerinde destek alarak bu işi yapıyoruz. Bu işi yapmak isteyenler yeter ki cesaretli olsunlar. Amacımız girişimcimizin büyüyerek ihracat yapması ülkemize katkıda bulunmasıdır” dedi.

 

LET’SUP PROGRAMI NEDİR?

 

Kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip “girişimci adaylarının” programa alınarak mentorlar desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacı ile oluşturulan Let’sUp Programı, Yeni İşim Girişim Programı’nın ilk ayağını oluşturuyor. Let’sUp Programına başvurular, Trakya Kalkınma Ajansı resmi internet sitesi www.trakyaka.org.tr üzerinden 25 Kasım2016 tarihine kadar yapılabiliyor. Yeni fikirleri olan, teknoloji üreten girişimciler ve öğrencilerin başvurabileceği Let’sUp programına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden 10’ar girişimci seçilecek. Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB işbirliği ile konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. Let’sup Programına katılan bir girişimci yaklaşık 20 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dâhil olacak. Program sonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gerçekleştirilecek Demo Day’lerde yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi Amerika’ya, “Silikon Vadisi”nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak.

 

Marmara Haber