Çerkezköy OSB'de Ar-Ge toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü'nün işbirliği ile "Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaş?

GÜNDEM 11.11.2016 19:51:00 0
Çerkezköy OSB

TOPLANTIDA FİRMA TEMSİLCİLERİ HAZIR BULUNDU

 

Çerkezköy OSB İdari Bina Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor” toplantısına,  Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Vekili İbrahim Çakır, bünyesinde Ar-Ge Merkezi olan firma temsilcileri ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurmak isteyen firma temsilcileri katıldı.

 

“TEKİRDAĞ’DA 9 AR-GE MERKEZİ VAR”

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KÜSİ Tekirdağ Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, kamu ve üniversite olarak Ar- Ge Merkezi kurmak isteyen sanayicileri her türlü hizmeti sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Eker’den sonra söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü temsilcisi Deniz Ersöz ise Türkiye genelinde 274 Ar-Ge Merkezi’nin olduğunu ifade ederek bunlardan 9 tanesinin Tekirdağ’da bulunduğunu belirtti. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Toyga Erkan da, katılımcıları Ar-Ge Merkezleri hakkında bilgilendirdi.

 

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

 

“Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor” toplantısı, bünyesinde Ar-Ge Merkezi bulunan Arçelik A.Ş.’den Ar-Ge Yöneticisi Barış Tekdemir, Hema A.Ş.’den Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Aziz Asrak, Yünsa A.Ş.’den Ar-Ge Yönetim Uzmanı Oya Korolay, Setaş Kimya A.Ş.’den Ar-Ge Merkezi Yöneticisi İsmail Yakın, Deva Holding’ten Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Şule Pekdüzgün Sun, Pharmactive İlaç’tan da Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Başak Acar sırasıyla kürsüye gelerek, Ar-Ge merkezlerinin kuruluş aşamaları ve faydaları hakkında yaptıkları sunumlar ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN