Yıkımlar devam edecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki dere yatakları üzerinde bulunan ve 9 Kasım Çarşamba günü yıkımlarına başlanan gecekonduların yıkımına, en geç 18 Kasım Cuma günü tekr

GÜNDEM 11.11.2016 19:50:00 0
Yıkımlar devam edecek

DERE ISLAHINA BAŞLANDI

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde dere yatağı üzerinde yıkımlarına karar verilen toplam 31 gecekondu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gecekondulardan birinin sahibinin ikameti burada değil. Diğer 5 gece kondunun sahiplerinin de başka yerlerde üzerlerine mülk olduğu ortaya çıktı. Geri kalan 25 evden biri gelip yardım parasını aldı ve yıkım işlemi yapıldı. Biz buralarda yaşayan vatandaşlarla Meclis Toplantı Salonu’nda görüştük. Sürecin başladığını, evlerin yıkılacağını ve bu alanda şehir adına yatırım yapacağımızı söyledik. 10 Kasım itibariyle bölgede dere ıslahına başlandı” dedi.

 

RESMİ BİR YAZI YOLLASIN BEN DE YIKMAYAYIM

 

Yıkımların durdurulması için CHP’li birçok milletekilinin kendisini telefonla aradığını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Buraların yıkılmasının şart olduğunu kendilerine de anlattım. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da aradı. Ona da durumu izah ettim. Valilik bize her yıl dere yataklarındaki yapıları kaldırmamız için yazı yazıyor. Biri bana bu yapıların yıkılamayacağı ile ilgili resmi bir yazı yollasın ben de yıkmayayım. Fakat böyle bir resmi yazı gelmesi söz konusu bile değli” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU DA ARADI

 

Yıkılan gecekonduların yerine Roman vatandaşların mağdur olmamaları için konut yapmayı da düşündüklerini söyleyen Başkan Vahap Akay, “Bunun için Mal Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Yeri versinler, konut yapacağım diyorum. Beni arayanlar, bu yazımın peşine düşsünler. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da aradı, ona da anlattım. Mahallenin kaderiyle alakalı bir yatırım yapıyoruz dedim. Sıkıntılı bir mahalle ve bu işi mağdur etmeden yapacağımızı ifade ettim. Benim konutları yapmayı bekleyip yıkımı yapmak gibi bir şansım yok, yıkımı yapacağız dedim. Hane başına 2 bin 700 TL yardım yaptığımızı söyledim. Kendisi de tamam diyerek telefonu kapattı” ifadelerini kullandı.

 

KAYMAKAMLIK FONUNDAN DESTEK VERİLECEK

 

Konuyla igili Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile son yaptıkları konuşmada Çerkezköy Kaymakamlığı’ın da vatandaşlara taşınma ya da kira yardımı yapabileceğini söylediğini belirten Akay, “Kaymakamlık fonundan destek yapacaklar. Önümüzdeki hafta havanın müsait olduğu bir günü kollayıp ilk etapta 5 evi yıkacağız. Vatandaşların çoğu ev aramaya başladı. Gelip anahtarını teslim edenler de oluyor. En geç Cuma günü yeniden oradayız ve yıkıma devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ